PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Birželio 25 d. 11:00

Varėniškis Gabrielius Matas skynė pergales para karate pasaulio čempionate

Varėna

Etaplius.LTŠaltinis: Varėnos rajono savivaldybė


306300

Birželio 22-23 d. Airijos sostinėje Dubline vyko integruoto para-karate pasaulio čempionatas, kuriame dalyvavo daugiau nei 130 sportininkų iš devynių pasaulio šalių. Jie varžėsi individualiose ir komandinėse kata bei kumite rungtyse, pasiskirstę net 47 negalios kategorijose.

Praeitų metų pasaulio čempionui varėniškiui Gabrieliui Matui Taraškevičiui ne tik pavyko apginti čempiono titulą kata rungtyje, bet ir pelnyti sidabro medalį kumite rungtyje. Tarptautinėje porinėje kata rungtyje Gabrielius Matas Taraškevičius kartu su Kazachstano sportininke Lyazzat Zhusupova iškovojo aukso medalius. Taip pat Gabrielius dalyvavo kartu su tėčiu, kyokushin karate sportininku Rimu Taraškevičiumi porinėje kata rungtyje ir užėmė ketvirtą vietą.

Lietuvai šiame čempionate atstovavo penki stipriausi para-karate sportininkai, turintys regos ir klausos negalias, treniruojami 2 dan juodojo diržo meistro Gintaro Kazilionio, I-Karate Global Lietuvos atstovybės ir karate kyokushin klubo „Kamuido“ vadovo ir trenerio.