PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Liepos 3 d. 11:03

Valstybės dieną Marijampolėje vyks koncertai, skambės „Tautiška giesmė“ (programa)

Marijampolė

Marijampolės savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Marijampolės savivaldybė


307585

Liepos 6-oji – viena svarbiausių ir džiugiausių valstybinių švenčių. Valstybės dieną švenčiame Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo sukaktį ir „Tautiškos giesmės” dieną. Taip pat šią dieną jau 15-ą kartą viso pasaulio lietuviai taps gyva balsų grandine giedodami „Tautišką giesmę“ aplink pasaulį.

„Valstybės diena simbolizuoja mūsų tautos vienybę, bendruomeniškumą ir gilius patriotizmo jausmus. Tai diena, kai galime didžiuotis savo šalies istorija, tradicijomis ir pasiekimais. Šią dieną, prisimindami mūsų praeitį, mes taip pat žvelgiame ir į ateitį. Kviečiu kiekvieną iš mūsų prisidėti prie stiprios ir vieningos Lietuvos kūrimo ir tegul giedamos tautiškos giesmės garsai mus vienija, o meilė Tėvynei niekada neblėsta“, – švęsti Valstybės dieną ir kartu giedoti „Tautišką giesmę“ kviečia Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda.

Marijampolėje „Tautišką giesmę“ aplink pasaulį kviečiame giedoti 21 val. J. Basanavičiaus aikštėje, kur jau nuo 20 val. prasidės Jokūbo Bareikio ir gyvo garso grupės koncertas.

Švenčiant Valstybės dieną, kviečiame 12 val. dalyvauti Šv. Mišiose už Tėvynę Šv. arkangelo Mykolo bazilikoje.

Valstybės (Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienos ir iniciatyvos „Tautišką giesmę apie pasaulį” renginiai Marijampolės savivaldybėje:

12.00 val. – Šv. Mišios už Tėvynę Šv. arkangelo Mykolo bazilikoje

19.00 val. – Koncertas „Žalia vakarienė“ ir akcija „Tautiška giesmė aplink pasaulį“ Marijampolės kultūros centro Liudvinavo skyriaus kieme

19.00 val. – Pilietinė akcija „Tautiška giesmė aplink pasaulį“ Kultūros centro Baraginės skyriuje, (prie Baraginės kaimo kryžiaus)

20.00 val. – Jokūbo Bareikio kartu su gyvo garso grupe koncertas ir akcija „Tautiška giesmė“ aplink pasaulį J. Basanavičiaus a.

20.00 val. – Koncertas „Mindauginės su „Žibinyčia“ ir akcija „Tautiška giesmė aplink pasaulį“ Kultūros centro Sasnavos skyriaus kieme

20.00 val. – Akcija „Tautiška giesmė aplink pasaulį“, prie Ivoniškio ežero, Gudelių mstl.

20.00 val. – Koncertas „Kur giedi Tu, ten Lietuva“ ir akcija „Tautiška giesmė aplink pasaulį“ Kultūros centro Daukšių skyriuje. Dalyvauja Daukšių vokalinis ansamblis „Dovija“, atlikėja Dovilė Bičkauskaitė

20.30 val. – Akcija „Tautiška giesmė aplink pasaulį“ prie Meškučių koplytstulpio Meškučių k.

20.30 val. – Renginys „Karališkas piknikas“ Želsvos miestelio skvere. Tiesioginė transliacija iš Dainų šventės „Kad giria žaliuotų“. Akcija „Tautiška giesmė aplink pasaulį“

21.00 val. – Akcija „Tautiška giesmė aplink pasaulį“ Kultūros centro Gavaltuvos skyriaus kieme

21.00 val. – Akcija „Tautiška giesmė aplink pasaulį“ Kultūros centro Igliaukos skyriuje

21.00 val. – Akcija „Tautiška giesmė aplink pasaulį“ Kultūros centro Igliškėlių skyriaus kieme

21.00 val. – Akcija „Tautiška giesmė aplink pasaulį“ Šunskų miestelio parke