REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 21 d. 10:27

Vakarų Lietuvoje prasideda Karo Policijos pratybos „Šerifas 2024“

Klaipėda

Karinės pratybos. Lietuvos kariuomenės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Lietuvos kariuomenė


305937

Birželio 22–28 d. Vakarų Lietuvoje vyks Lietuvos kariuomenės Karo policijos organizuojamos tarptautinės pratybos „Šerifas 2024“. Siekiant užtikrinti sąveiką ir veiksmų suderinamumą su Vidaus reikalų ministerijos tarnybomis pratybose dalyvaus Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai ir jų specialioji technika.

Pratybose dalyvaus virš 300 Karo policijos karių iš Lietuvos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Vokietijos, Belgijos, Estijos, Čekijos bei Portugalijos.

Pratybų tikslas – treniruoti Lietuvos kariuomenės Karo policijos padalinius planuoti ir vykdyti bendras kovinės paramos operacijas su NATO Karo policijos sąjungininkais ir Lietuvos teisėsaugos institucijomis. Pagal pratybų scenarijų skirtinguose Vakarų Lietuvos vietose pasitelkiant specialiąsias priemonės ir techniką bus treniruojamasi vykdyti Karo policijos standartines užduotis: riaušių malšinimo operacijas, svarbių asmenų apsaugą, asmenų sulaikymo ir jų konvojavimo operacijas, nusikalstamų veikų atskleidimo ir tyrimo užduotis.

Kariai treniruosis Šilutės, Šilalės, Klaipėdos miesto savivaldybių teritorijose. Pratybos vyks šviesiu ir tamsiu paros metu: kariai judės pėsčiomis arba su ratinėmis karinėmis transporto priemonėmis, naudos imitacines – specialiąsias priemones. Didelė dalis užduočių bus vykdoma civilinėse teritorijose, kurių naudojimas karinių pratybų tikslais yra iš anksto suderintas su vietos savivaldos institucijomis ir jų savininkais.

Karo policija – Lietuvos kariuomenės padalinys, vykdantis teisėsaugą ir palaikantis saugumą ir tvarką Lietuvos Respublikos krašto apsaugos sistemoje Karo policijos įstatyme ir kituose teisės aktuose nustatyta tvarka. Pagrindiniai karo policijos uždaviniai yra nusikaltimų bei kitų teisės pažeidimų prevencija, jų atskleidimas ir tyrimas, tvarkos ir drausmės karinėse teritorijose ir kariuomenėje palaikymas, karinio transporto eismo saugumo priežiūra.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA