PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Rugsėjo 11 d. 09:10

Vairuotojo pažymėjimą nusipirkęs laikinai Estijoje gyvenantis ukrainietis įkliuvo Kalvarijos pasieniečiams

Kalvarija

/ Asociatyvi Lauros Jurgelevičiūtės / VSAT archyvo nuotr.

Daiva BalčiūnėŠaltinis: VSAT


317837

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė į Lenkiją važiavusį Ukrainos pilietį, laikinai gyvenantį Estijoje, kuris pateikė suklastotą, įtariama, vairuotojo pažymėjimą, praneša VSAT.

Pirmadienio naktį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai pasienio ruože, kelyje Marijampolė–Suvalkai ties Salaperaugio kaimu (Kalvarijos sav.) sustabdė patikrinti automobilį „Mazda“ su lenkiškais valstybinio numerio ženklais. Jį vairavęs 29-erių Ukrainos pilietis pasieniečiams pateikė savo asmens ir transporto priemonės registravimo dokumentus. VSAT pareigūnai suabejojo Estijoje laikinai gyvenančio vyro vairuotojo pažymėjimo autentiškumu.

Atidžiau ištyrus neva Ukrainoje išduotą vairuotojo pažymėjimą nustatyta, kad jo apsauginis tinklelis, rekvizitai ir rekvizitų užpildymas atlikti spausdintuvu, nėra UV apsaugos, imituota holografinė plėvelė. Visa tai pasieniečiams leido padaryti prielaidą, kad vairuotojo pažymėjimas – netikras.

Užsienietis VSAT pareigūnams paaiškino, kad šį dokumentą jam atsiuntę iš Ukrainos už 300 eurų. Dėl jo galiojimo termino, kaip neretai pasitaiko, klastotojai nesismulkino – nustatė 30 metų.

Pasieniečiai ukrainietį sulaikė ir pristatė į Kalvarijos pasienio užkardą. Automobilis perduotas kartu su juo važiavusiam vyrui, turinčiam teisę vairuoti.

Varėnos pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatytas areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Antradienį ukrainiečiui buvo skirta kardomoji priemonė – suėmimas dviem mėnesiams.