PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Birželio 26 d. 09:07

Vaikų vasaros poilsio projektas „Keliauk ir mokykis“

Šalčininkai

Šalčininkų rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Šalčininkų rajono savivaldybė


306484

2024 m. birželio 6-19 dienomis Eišiškių gimnazijoje buvo įgyvendintas Vaikų vasaros poilsio projektas – stovykla mokiniams „Keliauk ir mokykis“.

Projekto metu vyko edukaciniai užsiėmimai, sporto varžybos, kūrybinė veikla, pasivaikščiojimai po vietovę, pažintis su Eišiškių krašto įvairių profesijų atstovais, verslininkais. Buvo organizuota pažintinė kelionė į Kuršių nerija, kur nacionalinio parko Gamtos mokykloje moksleiviai dalyvavo netradicinėse pamokose, susipažino su Kuršių nerijos gamtos ir kultūros vertybėmis, suprato gamtoje vykstančius procesus, o taip pat buvo ugdomi atsakingo elgesio gamtoje. Saulė, kopos, jūros bangos...

Projekto įgyvendinimo metu buvo sukurta jauki socialinė aplinka vaikų aktyviam ir kūrybingam laisvalaikio praleidimui, sudarytos sąlygos vaikų kūrybiškumui, socialinių ir gyvenimo įgūdžių ugdymui, sveikai gyvensenai ir turiningai edukacinei veiklai, ugdymui.

Tikimasi, kad dalyvaudami neformaliojo pobūdžio užsiėmimuose ir ekskursijose mokiniai geriau pažino save, aplinkinį pasaulį, sustiprėjo jų pasitikėjimas savimi, o tai padės ateityje įveikti įvairias kliūtis.