PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 14 d. 14:55

Vaikų stovykloje Tauragės rajone įtariamas apsinuodijimo maistu protrūkis

Tauragė

Vaikų stovykloje Tauragės rajone įtariamas apsinuodijimo maistu protrūkis. VMVT nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


314054

Vaikų stovykloje Tauragės rajone įtariamas apsinuodijimo maistu protrūkis. Dėl galimo gastroenterito ir kolito keletas mažamečių, buvusių toje pačioje stovykloje, paguldyti į ligoninę, pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

Anot tarnybos, apie ūmios žarnyno užkrečiamosios infekcinės ligos protrūkį stovykloje pranešė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Tauragės departamentas.

VMVT inspektoriams nedelsiant atvykus į stovyklą, paaiškėjo, kad maistą stovyklos dalyviams tiekia MB „Naujoji pasaga“. Patikrinus pastarąją įmonę, buvo nustatyta visa eilė pažeidimų, tokių kaip kryžminė tarša, taip pat paaiškėjo, kad nėra galimybės atsekti, kas yra naudojamų produktų gamintojai ir kokie jų tinkamumo vartoti terminai, nebuvo pateiktos receptūros ir technologiniai aprašymai stovyklos vaikams gamintiems patiekalams, nesudaryti valgiaraščiai ir sutartys su užsakovu dėl paslaugų teikimo ir kt.

Tarnyba įpareigojo įmonę pažeidimus nedelsiant pašalinti. Tuo metu protrūkio priežasties faktą, gavę rezultatus iš VMVT, nustatys NVSC. Tyrimas tęsiamas.