PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 10 d. 15:39

Vaikų lopšelis-darželis „Rasa“ pasikeitė neatpažįstamai

Marijampolė

Marijampolės savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Marijampolės savivaldybė


300779

Šiandien Marijampolės vaikų lopšelio-darželio „Rasa“ bendruomenė pažymėjo sėkmingą modernizavimo projekto pabaigą. Lopšelyje – darželyje kompleksiškai atnaujintas pastatas taip pasiekiant B energinio naudingumo klasę.

Pakeisti pastato langai, apšiltintos sienos ir cokolis, atnaujinti nuotekų ir lietaus surinkimo tinklai, sutvarkytas pastato drenažas ir nuogrinda, atnaujinta šildymo sistema, pakeisti radiatoriai, modernizuotas šilumos punktas, įrengta rekuperacinė vėdinimo sistema. Taigi, pastatas tapo šiltesnis, efektyviai naudoja šilumos energiją bei užtikrina geresnę oro kokybę patalpose.

Atnaujintą įstaigą apžiūrėjo Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda, vicemerė Agnė Pavelčikienė, Marijampolės savivaldybės administracijos direktorius Karolis Podolskis, Socialinės ir sveikatos apsaugos komiteto pirmininkas Alvydas Kirkliauskas, Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų komiteto pirmininkas Alvydas Zdanys bei Švietimo kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Nerijus Mašalaitis.

Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda išreiškė dėkingumą savo komandai ir darželio bendruomenei, atkreipdamas dėmesį į sunkų darbą ir pastangas įdėtas įgyvendinant šį projektą: „Žinodamas kiek daug darbo ir pastangų buvo įdėta, kad šis projektas būtų įgyvendintas, noriu padėkoti visiems prie to prisidėjusiems. Veiklos organizavimas vykstant remonto darbams tikrai sukėlė daug iššūkių, tad ačiū darželio bendruomenei, kad sugebėjo puikiai su tuo susitvarkyti ir užtikrinti kokybišką vaikučių ugdymą. Šiandien jau galime visi kartu pasidžiaugti tuo ką turime ir kryptingai sieksime, kad kasmet vis daugiau švietimo įstaigų būtų atnaujintos. Džiaugiuosi, kad Marijampolės „Rasos“ darželis-lopšelis, kuris buvo gražus iš vidaus, dabar tapo gražus ir iš išorės.“

Lietaus nepabūgę Marijampolės vaikų lopšelio-darželio „Rasa“ auklėtiniai susirinkusius džiugino žaismingu pasirodymu.


Foto galerija: