PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 20 d. 08:13

Vaikai iš Ukrainos ramybę rado Alytaus rajone

Alytus

Etaplius.LTŠaltinis: Alytaus rajono savivaldybė


305673

„Kokia prabanga saugiai miegoti, nelaukiant, kada išgirsi signalą ieškotis slėptuvės.“ „Esame dėkingi už galimybę atsipalaiduoti ir vaikščioti miško takais, kai pas mus miškai užminuoti.“ Girdint tokius vaikų, atvykusių į stovyklą Nemunaityje, žodžius, nejučiomis drėksta akys.

Stovyklauti į Nemunaitį atvyko 28 vaikai iš Irpinės Ukrainoje. Jų amžius įvairus – nuo 8 iki 16 metų, tačiau visus juos ypač artimai palietė karas – atimdamas tėvus, artimuosius, sužeidęs gyvenimus.

„Vaikams ši stovykla – tai galimybė nors trumpam atsikvėpti, todėl esame nuoširdžiai dėkingi Alytaus rajono savivaldybei už tai, kad priimate mus“, – kalbėjo vaikus iš Ukrainos atlydėjusi mokytoja ir psichologė Natalija.

Stovyklaujančius vaikus aplankiusi Alytaus rajono merė Rasa Vitkauskienė džiaugėsi matydama jau pažįstamų veidų, kurie į Alytaus rajoną atvyksta ne pirmą kartą. „Alytaus rajonas ir jūsų svetingumas vaikams paliko neišdildomą įspūdį, todėl čia gera sugrįžti“, – antrino Natalija.

„Tikiuosi, kad per šią savaitę patyrėte vien pačias geriausias emocijas, džiaugiamės galėję sukurti nedidelį stebuklą vaikams bei jaunuoliams patirti nerūpestingas dienas, gausias pramogų“, – sakė merė R. Vitkauskienė.

Vaikai, pasipuošę nacionaliniais Ukrainos rūbais, kaip begalinį dėkingumą už viešnagę deklamavo merei eiles bei sugiedojo šalies himną. „Privalome kovoti, privalome išlikti stiprūs. Stovime ir Ukrainą, ir už Lietuvą, kad niekuomet neateitų jūsų eilė“, – skambėjo vaikų lūpose.

Stovyklą organizavo Alytaus r. meno ir sporto mokykla. Veiklas koordinavo Alytaus r. meno ir sporto mokyklos mokytoja metodininkė Laima Zalanskienė, stovyklautojų grupių vadovai, sporto bei muzikos mokytojai Rolandas Lukoševičius ir Gintautas Pikūnas.

Vaikai išbandė skirtingo pobūdžio veiklas – užsiėmimai buvo integruoti su fizinio aktyvumo veiklomis, dalyvavo įvairiose edukacijose, dailės terapijoje, vyko į ekskursijas.