PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Liepos 19 d. 10:16

Vadovams – medaliai ir Savivaldybės mero sveikinimai

Plungė

Plungės rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Plungės rajono savivaldybė


310359

Dar neišblėsus 100-mečio Lietuvos dainų šventės įspūdžiams, Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis į būrį sukvietė visų šiame didingame renginyje dalyvavusių Plungės rajono kolektyvų vadovus, jų pagalbininkus, koordinatorius. Tam, kad dar kartelį pasidalintų įspūdžiais, padėkotų už Plungės vardo garsinimą ir įdėtą darbą bei kad įteiktų specialius medalius, kuriuos šiai Dainų šventei įsteigė Lietuvos nacionalinis kultūros centras.

Džiaugiamės, kad į sostinėje vykusius Lietuvos dainų šventės renginius vyko ir apie 650 mūsų rajono dainorėlių, muzikantų, šokėjų, aktorių. Iš viso – 24 kolektyvai. Didžiuojamės, kad Plungės delegacija pagal gausumą buvo antra tarp rajonų.

Savivaldybės meras Audrius Klišonis pats pasidalijo šventės, kurios Šokių dienoje dalyvavo, įspūdžiais, padėkojo visų 24 kolektyvų vadovams ir įteikė jiems medalius.

Pirmasis tarp pagerbtųjų – Plungės kultūros centro kamerinio choro vadovas Alfonsas Vildžiūnas, kuriam šiemet buvo patikėta ypatinga misija – jis buvo paskirtas Lietuvos dainų šventės Dainų dienos kūrybinės grupės vadovu ir svarbiausio kūrinio – „Tautiškos giesmės“ – dirigentu.

Meras Audrius Klišonis padėkojo ir Dainų šventės koordinatorėms – Kultūros, turizmo ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjai Vidai Saukalienei ir vyr. specialistei Ingridai Uznevičiūtei bei jų padėjėjoms Bendrųjų reikalų skyriaus specialistei Ingridai Jonauskienei ir Alsėdžių Stanislovo Narutavičiaus gimnazijos direktoriaus pavaduotojai Daivai Gramalienei. O taip pat – Visuomenės sveikatos biuro darbuotojoms Monikai Šakinei ir Deimantei Rindzevičiūtei. Šiai komandai, kuri rūpinosi plungiškių šventės dalyvių pavėžėjimu, maitinimu, nakvyne ir sveikata, dėkojo ir kolektyvų vadovai.

Nuoširdus ačiū tarta ir mažųjų šventės dalyvių mamoms, kurios kartu vyko į šventę ir daug pagelbėjo vadovams, o taip pat – buvusiems šokėjams, kurie padėjo repetuojant.