PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugsėjo 19 d. 20:40

V. Zelenskis: Ukrainos puolimas Kurske atitraukė 40 tūkst. Rusijos kareivių

Pasaulis

Kurskas / Scanpix

Viljama SudikienėŠaltinis: ELTA


319557

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį pareiškė, kad dėl ukrainiečių puolimo Rusijos pasienio Kursko srityje nuo fronto buvo nukreipta 40 tūkst. Rusijos karių.

Rugpjūčio 6 dieną Kyjivas pradėjo Kursko puolimą, siekdamas atitraukti Maskvos pajėgas iš Rytų Ukrainos, kur rusai pastaraisiais mėnesiais užėmė daugybę kaimų.

Padėtis rytiniame Donecko regione yra labai sudėtinga, tačiau Ukrainai pavyko sumažinti Maskvos kovinius pajėgumus ten, sakė V. Zelenskis savo kasdieniame kreipimesi.

„Atskiras klausimas buvo operacija Kursko srityje. Mums jau pavyko į šią teritoriją nukreipti apie 40 tūkst. Rusijos karių. Mūsų veiksmai tęsiasi“, – teigė jis.

Ukrainos Kursko puolimas užklupo Kremlių praėjus pustrečių metų nuo invazijos pradžios ir privertė Maskvą išsiųsti į regioną pastiprinimą.

Rusija teigia nuo praėjusios savaitės per kontrpuolimą atsiėmusi iš Ukrainos daugiau kaip dešimt kaimų Kursko regione.

Trečiadienį naujienų agentūrai AFP šiame regione įkurtos Ukrainos karinės administracijos atstovas teigė, kad Rusijos kontrpuolimas, kuriuo siekiama susigrąžinti Ukrainos pajėgų užimtą teritoriją, buvo sustabdytas.

Ukrainos šiaurės rytų Sumų regiono regioninė valdžia ketvirtadienį apkaltino Rusiją bombardavus slaugos namus, kuriuose gyvena daugiau kaip 200 senyvo amžiaus žmonių.

Per šį smūgį žuvo vienas žmogus, dar 13 buvo sužeisti, pranešė Sumų karinė administracija per „Telegram“.

V. Zelenskis pasmerkė smūgį, sakydamas, kad Rusija negalėjo nežinoti, jog tai senjorų slaugos namai, o ne karinė bazė.

„Mes tikrai atsakysime Rusijos kariuomenei už šį terorą. Apčiuopiamai“, – sakė jis.