PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 31 d. 19:30

V. Zelenskis sukritikavo TOK sankcijas Rusijai, pavadindamas jas „padrikomis“

Pasaulis

Volodymyras Zelenskis / Scanpix

ELTA.LTŠaltinis: ELTA.LT


312223

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sukritikavo Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) sprendimą leisti kai kuriems rusų atletams varžytis Paryžiaus žaidynėse, pavadindamas jį „padrikomis“ sankcijomis prieš Maskvą dėl jos invazijos Ukrainoje.

2022 m. vasarį prasidėjus invazijai Ukrainoje, Vakarai įvedė Maskvai precedento neturinčių sankcijų paketą, tačiau Ukraina ragina savo sąjungininkes taikyti griežtesnes priemones, siekiant užgniaužti pelno srautus, kurias Rusija finansuoja savo karą.

Atsakydamas į Rusijos vykdomą invaziją, TOK uždraudė Rusijos ir jos sąjungininkės Baltarusijos komandoms dalyvauti žaidynėse.

Tie keletas atletų, kuriems leista jose varžytis, negali dėvėti komandų spalvomis papuoštų uniformų, per žaidynes nebus grojami ir jų šalių himnai.

„Bet kuri pasaulio šalis mato, kad šiandien po neutralia vėliava rungtyniaujantys atletai yra iš Rusijos ir Baltarusijos“, – pasakė V. Zelenskis.

„Manau, kad tai padrikos sankcijos“, – antradienį duodamas interviu prancūzų žiniasklaida pasakė jis.

Jis taip pat pasakė, kad Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono buvo pakviestas į Olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją, bet negalėjo į ją atvykti dėl „įtemptų“ mūšių rytų Ukrainoje.

„Mielai būčiau dalyvavęs, tačiau mano šaliai dabar labai sudėtingas laikas, – kalbėjo jis. – Padėtis mūsų šalies rytuose yra labai įtempta. Esame sudėtingoje padėtyje.“

Rusų pajėgos palaipsniui užima vis daugiau teritorijos rytų Ukrainoje, kur mažesnėms ir menkiau aprūpintoms ukrainiečių pajėgoms sunkiai sekasi atlaikyti jų puolimą.