PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugpjūčio 26 d. 14:23

V. Zelenskis paragino Europą padėti numušti Rusijos dronus ir raketas

Pasaulis

Volodymyras Zelenskis / Scanpix

Živilė AleškaitienėŠaltinis: ELTA


315451

Prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį pranešė, kad Rusija smogė Ukrainai, panaudodama daugiau kaip 100 raketų ir apie 100 dronų.

„Tai buvo vienas didžiausių smūgių – kombinuotas. Daugiau kaip šimtas įvairių tipų raketų ir apie šimtas „šahedų“, – sakė V. Zelenskis „Telegram“ paskelbtame vaizdo pranešime, turėdamas omenyje atakos dronus.

Kartu V. Zelenskis paragino Europos valstybes padėti numušti dronus ir raketas virš Ukrainos. Pasak jo, raketos ir dronai smogė, be kita ko, ir vakariniams šalies regionams, kurie ribojasi su Europos šalimis arba yra netoli jų.

„Įvairiuose Ukrainos regionuose galėtume padaryti daug daugiau, kad apsaugotume gyvybes, jei mūsų Europos kaimynių aviacija dirbtų kartu su mūsų naikintuvais F-16 ir kartu su mūsų oro gynyba“, – sakoma V. Zelenskio pranešime socialinėje žiniasklaidoje.

„Jei tokia vienybė taip gerai pasiteisino Artimuosiuose Rytuose, ji turėtų veikti ir Europoje. Gyvybė visur turi tą pačią vertę“, – pridūrė jis, turėdamas omenyje JAV pagalbą Izraeliui numušant Irano paleistus sviedinius.

Jis taip pat dar kartą paragino Ukrainos sąjungininkes atsisakyti apribojimų tolimojo nuotolio ginklams, kuriuos Kyjivas nori naudoti smūgiams Rusijos teritorijos gilumoje.

„Amerika, Didžioji Britanija, Prancūzija ir kiti partneriai turi galią padėti mums sustabdyti terorą“, – pridūrė V. Zelenskis.