PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Liepos 29 d. 14:08

V. Zelenskis lankosi Ukrainos fronto linijoje rytinėje Charkivo srityje

Pasaulis

Volodymyras Zelenskis. BNS Fotobanko nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


311796

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad pirmadienį lankosi su Rusija besiribojančioje rytinėje Charkivo srityje, kur Maskvos pajėgos gegužę pradėjo sausumos puolimą.

„Charkivas (...) Ukrainos ginkluotųjų pajėgų specialiųjų operacijų pajėgų priešakinis vadavietės punktas Vovčansko srityje“, – pranešdamas apie vizitą socialiniame tinke parašė V. Zelenskis.

Charkivo sritį ir to paties pavadinimo miestą, kuris yra antras pagal dydį Ukrainoje, Rusijos pajėgos kone kasdien apšaudo nuo 2022 metų vasario, kai įsiveržė į kaimyninę šalį.

V. Zelenskis apibūdino Charkivo frontą kaip „vieną sudėtingiausių“ ir susirinkusiems specialiųjų pajėgų kariams sakė, kad „visa šalis jumis pasitiki“.

Ukrainos kariuomenė pirmadienį pranešė, kad per pastarąją parą atrėmė šešias Rusijos atakas prie Charkivo fronto linijos, įskaitant Vovčanską.

Rusijos pajėgos bando užimti miestelį, esantį už penkių kilometrų nuo sienos, nuo tada, kai pradėjo naują sausumos puolimą Charkivo srityje, per kurį pasiekė teritorinių laimėjimų.