PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 15 d. 10:58

V. Zelenskis kreipėsi į ukrainiečius Valstybingumo dienos proga

Pasaulis

Volodymyras Zelenskis / Scanpix

Stasys GimbutisŠaltinis: ELTA


309458

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paskelbė kreipimąsi šalies Valstybingumo dienos proga.

Kaip rašo „Ukrinform“, kreipimosi tekstas buvo paskelbtas Ukrainos prezidento tinklalapyje.

„Ukraina negali tenkintis kažkuo mažesniu nei teisė gyventi. Apsiginti. Išlikti žmonėmis. Ukraina nepasiduos blogiui, kuris lieja kraują dėl savo liguisto įsitvirtinimo. Kuris niekina ir žmogaus, ir Dievo tiesą ir laiko beverčiais visus, išskyrus save patį. Rusija savo valstybingumą kuria būtent tokiu pagrindu“, – pareiškė V. Zelenskis.

Jis pažymėjo, kad ukrainiečių istorija šioje žemėje siekia daugiau nei tūkstantmečius.

„Ir kad ir kas svetimas čia ateidavo, kad ir ką darydavo, kad Ukraina negalėtų būti savimi, jis nepalaužė mūsų žmonių ir šios žemės dvasios. Jis nesunaikino to, kas daro mus Ukraina“, – pabrėžė prezidentas.

Jis pažymėjo, kad šiandien, Ukrainos valstybingumo dieną, Kyjivo Rusios-Ukrainos krikšto dieną, mes prisimename Ukrainos nueitą kelią ir visas jėgas sutelkiame mūšiui, kurį Ukraina turi laimėti.

„Šis mūšis - už mūsų nepriklausomybę. Už tai, kad šią nepriklausomybę galėtų paveldėti ateities kartos. Paveldėti, o ne pasirinkti. Kad mes joms suteiktume pasididžiavimą Ukraina, o ne jos skausmą. Ir kad jokie „putinai“ nedrįstų čia nešti sugriovimų ir kančių“, – sakė V. Zelenskis.

Pirmadienį Ukrainoje švenčiama valstybinė šventė – Ukrainos valstybingumo diena, kuri kasmet minima Kyjivo Rusios-Ukrainos krikšto dieną, o šįmet, dėl kalendoriaus reformos, pirmą kartą – liepos 15-ąją.