PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Spalio 3 d. 15:21

V. Zelenskis apie pasitraukimą iš Vuhledaro: svarbiausia – išgelbėti karių gyvybes

Pasaulis

Volodymyras Zelenskis / Žygimanto Gedvilo nuotr.

Stasys GimbutisŠaltinis: ELTA


321917

Prezidentas Volodymyras Zelenskis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pasitraukimą iš Vuhledaro pavadino teisingu žingsniu, nes tai suteikė galimybę išgelbėti karių gyvybes.

Ukrainos valstybės vadovas tai pareiškė ketvirtadienį Kyjive per bendrą spaudos konferenciją su NATO generaliniu sekretoriumi Marku Rutte, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

„Be atitinkamų ginklų mes negalime sustabdyti Rusijos Federacijos. Kai jie (rusai) ardo mūsų kovotojų pozicijas, reikia saugoti jų gyvybes, nes jos yra svarbesnės už bet kokius pastatus. Tai mūsų žmonės, tai Ukrainos piliečiai. Todėl labai teisinga, kad jie pasitraukia ir gali save išsaugoti. Dėl valstybės, dėl savo didvyriškos tarnybos. Tai visiškai teisingi žingsniai“, – sakė V. Zelenskis, paklaustas apie pasitraukimo iš Vuhledaro priežastis.

Prezidentas dar kartą paragino tarptautinius partnerius suteikti Ukrainai „galimybę sustabdyti Rusiją vienu ar kitu ginklu, duoti leidimą, atsiųsti atitinkamų sistemų“.

Jis taip pat pranešė, kad šiuo metu pastebimas ginklų tiekimo vėlavimas.

„Ukraina turi stiprinti savo pozicijas fronte, kad mes galėtume didinti spaudimą Rusijai dėl realios, sąžiningos diplomatijos. Todėl mums reikia pakankamo kiekio ir kokybės ginklų, taip pat ir tolimojo nuotolio, kuriuos tiekti, mano nuomone, partneriai delsia“, – sakė prezidentas.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, aukščiausioji vadovybė davė leidimą išvesti iš Vuhledaro Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinius, kad būtų išsaugotas personalas ir karinė technika bei užimtos pozicijos tolesniems veiksmams.