REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Alfa2024 m. Birželio 18 d. 11:22

S. Skvernelis sutinka su V. Sinkevičiaus kandidatūra į Europos Komisiją

Lietuva

S. Skvernelis. ELTA nuotr.

Vilmantas VenckūnasŠaltinis: BNS


305273

Opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad valdantiesiems nepristačius Lietuvos kandidato į Europos Komisiją (EK), kompromisiniu variantu galėtų būti iki šiol komisijoje dirbęs jo partijos kolega Virginijus Sinkevičius.

„Aš kalbu labai rimtai, tai matau kaip realią, kompromisinę kandidatūrą – pono Sinkevičiaus. Jei premjerė nenori, kažkas negali, tokiu atveju kaip kompromisas būtų tas žmogus, kuris jau dirbęs (Komisijoje – BNS)“, – Seime žurnalistams antradienį sakė S. Skvernelis.

„Jeigu, greičiausiai, Komisijos pirmininkei būtų priimtina, prezidentui irgi būtų priimtina, tai galėtų ponas Sinkevičius paskirtas į pakankamai svarbias pozicijas Komisijoje“, – pridūrė jis.

Demokratų lyderio teigimu, šį variantą būtų galima svarstyti, jei prezidentui ir valdantiesiems nepavyktų susitarti ir dėl Lietuvos kandidato į EK susidarytų patinė situacija.

„Kiek prisimenu, prieš penkerius metus V. Sinkevičiaus kandidatūrą palaikė ir tuometinė opozicija“, – kalbėjo S. Skvernelis.

V. Sinkevičius šią kadenciją dirbo eurokomisaru, atsakingu už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę.

Kartu su demokratų sąrašu iškovojo mandatą Europos Parlamento rinkimuose.

Valdantieji kol kas neįvardijo Lietuvos kandidato į EK.

Žiniasklaida ir partiečiai mini valdančiųjų konservatorių lyderį Gabrielį Landsbergį kaip kandidatą tapti eurokomisaru, nors jis pats atsisako tai komentuoti.

Mažieji koalicijos partneriai „laisviečiai“ ir liberalai sako besitikintys artimiausiu metu išgirsti konservatorių siūlomą kandidatą ir teigia, jog pavėlavusi šalis liks su nesvarbiu portfeliu.

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį Briuselyje dalyvavo ES šalių lyderių susitikime, kur neformaliai tartasi dėl svarbiausių Bendrijos postų.

G. Nausėda antradienį pareiškė, kad jo nepavyks apeiti derybose dėl to, ką Lietuva turėtų deleguoti dirbti EK.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA