REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Birželio 9 d. 20:33

V. Fiodorovas traukiasi iš Darbo partijos

Lietuva

V. Fiodorovas. BNS/Fotobankas nuotr.

Augustė LyberytėŠaltinis: ELTA.LT


304082

Seimo narys Viktoras Fiodorovas skelbia paliekantis Darbo partiją, tačiau tikina iš politikos nesitraukiąs.

Apie tai politikas sekmadienio vakarą pranešė socialiniame tinkle „Facebook“.

„Šiandien paskutinė mano diena Darbo partijoje. Esu labai dėkingas čia sutiktiems kolegoms, o ypatingai kėdainiečiams už bendradarbiavimą ir paramą per visus šiuos metus. Kartu mes patyrėme daug iššūkių ir pasiekėme nemažai reikšmingų laimėjimų. Dėkoju jums už bendrus darbus, draugystę ir neįkainojamą patirtį“, – rašė V. Fiodorovas.

„Buvau davęs pažadą sprendimo neskelbti iki Europos Parlamento rinkimų, kad tai niekaip negalėtų daryti įtakos rinkėjams ir, svarbiausia, komandai, kuri stengėsi dėl rezultato. Apylinkės jau uždarytos. Pareiškimą darau nelaukdamas balsavimo rezultatų, nes tai iš esmės niekaip nekeistų mano jau anksčiau priimto sprendimo“, – rašė jis.

V. Fiodorovas teigė, jog tokį sprendimą paskatino partijai reikalingi, tačiau nevykstantys pokyčiai.

„Organizacijai reikia pokyčių, o tam pritrūko noro, tikėjimo, drąsos“, – apgailestavo jis.

Seimo narys patikino, kad iš politikos nesitrauks ir dalyvaus artėjančiuose rinkimuose. Jis leido suprasti, kad savarankiškai kels savo kandidatūrą spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose

„Girdžiu klausimus, ar tai įmanoma be partijos? Žinoma! Juk ne pavadinimas, o idėja – svarbiausia“, – pridūrė buvęs „darbietis“.

ELTA primena, kad V. Fiodorovas šiuo metu ėjo Darbo partijos frakcijos Seime seniūno pareigas. 2020 m. politikas su Darbo partija buvo išrinktas į parlamentą daugiamandatėje apygardoje.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA