PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Liepos 17 d. 07:07

V. Čmilytė-Nielsen skeptiškai vertina prezidento užmojį keisti kai kuriuos ministrus: pastabų yra, bet reikia vertinti kontekstą

Lietuva

Viktorija Čmilytė-Nielsen / Žygimantas Gedvila/ELTA

ELTAŠaltinis: ELTA


309822

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pripažįsta, kad pastabų kai kuriems ministrams yra, tačiau prezidento užmojį juos keisti likus keliems mėnesiams iki Seimo rinkimų vertina skeptiškai.

,,Negali sakyti, kad nei vienam iš ministrų, na, tarkime, koalicijos partnerių ministrui nėra kažkokių pastabų. Jų, žinoma, yra, bet vėlgi reikia vertinti ir kontekstą“, – LRT televizijos laidoje ,,Dienos tema“ sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo pirmininkės manymu, ministrus keisti, tikintis įspūdingų rezultatų, likus 3 mėnesiams iki Seimo rinkimų, nebūtų protinga.

,,Dabartiniam etape keisti ministrus, tikintis, kad per likusius tris mėnesius bus kažkoks stebuklingas rezultatas, ar kad praktiniame lygmenyje jie spės ne tik įsivažiuoti, bet dar ir nuveikti kažką, kas nebuvo nuveikta per beveik ketverius metus, nėra racionalu“, – sakė parlamento vadovė.

Kalbėdama apie abejonių prezidentui keliančius ministrus, V. Čmilytė-Nielsen sakė konkrečių pavardžių iš premjerės negirdėjusi, tačiau dėl liberalų deleguotų ministrų esanti rami.

,,Premjerę patikinau, kad dėl Liberalų sąjūdžio deleguotų ministrų abejonių neturime, ir jie tikrai turėtų tęsti pradėtus darbus iki kadencijos pabaigos“, – laidoje kalbėjo Seimo pirmininkė.

ELTA primena, kad antrai kadencijai penktadienį oficialiai inauguruotas prezidentas Gitanas Nausėda rinkimų kampanijos metu kartojo, jog jį perrinkus prezidentu Vyriausybės sudėtis turėtų keistis.

Balandžio mėnesį G. Nausėda yra sakęs, kad jeigu žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas nesugebėtų atsakyti į jam skirtus nepatogius klausimus, tuomet šalies vadovas jo gali netvirtinti Vyriausybėje, ministrų kabinetui grąžinus įgaliojimus.

Reaguodama į vykstančias diskusijas premjerė Ingrida Šimonytė sakė nematanti poreikio keisti ministrus. Visgi, kaip ketvirtadienį pabrėžė ji, šis klausimas po prezidento inauguracijos ir jos metu grąžintų įgaliojimų bus svarstomas.

Penktadienį ministrė pirmininkė šalies vadovui įteikė raštišką pareiškimą, kuriuo grąžino Vyriausybės įgaliojimus. Savo ruožtu prezidentas pavedė jai eiti pareigas tol, kol bus gauti nauji Seimo įgaliojimai ir suformuotas naujas Ministrų kabinetas.