PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Liepos 12 d. 14:36

V. Čmilytė-Nielsen nemato poreikio keisti Vyriausybės narius likus keliems mėnesiams iki Seimo rinkimų

Lietuva

Viktorija Čmilytė-Nielsen. Andriaus Ufarto (ELTA) nuotr.

Viktorija SmirnovaitėŠaltinis: ELTA


309179

Prezidentui Gitanui Nausėdai prisiekus antrai kadencijai, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen nemato poreikio keisti Vyriausybės sudėtį likus keliems mėnesiams iki parlamento rinkimų.

„Nematyčiau prasmės keisti ministrus, juo labiau, kad du ministrai jau pasikeitė dėl visiems žinomų priežasčių. Tai manau, kad dabar būtų racionalu nebekoreguoti Vyriausybės sudėties ir leisti pabaigti pradėtus darbus“, – žurnalistams Seime sakė V. Čmilytė-Nielsen.

ELTA primena, kad rinkimus laimėjęs prezidentas G. Nausėda kampanijos metu kartojo, jog jį perrinkus prezidentu Vyriausybės sudėtis turėtų keistis. Apie tai jis užsiminė ir pirmojo rinkimų turo metu.

G. Nausėda balandžio mėnesį yra sakęs, kad jeigu žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas nesugebėtų atsakyti į jam skirtus nepatogius klausimus, tuomet šalies vadovas gali netvirtinti jo Vyriausybėje, ministrų kabinetui grąžinus įgaliojimus po prezidento rinkimų.

Kaip numato įstatymas, Vyriausybė grąžina savo įgaliojimus, kai išrenkamas prezidentas. Įgaliojimai laikomi grąžintais, kai ministras pirmininkas įteikia šalies vadovui raštišką pareiškimą. Savo ruožtu prezidentas paveda jai eiti pareigas tol, kol bus gauti nauji Seimo įgaliojimai ir bus suformuotas nauja Ministrų kabinetas.