REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Birželio 5 d. 08:58

V. Čmilytė-Nielsen įvertino galimus pokyčius Vyriausybėje: jei ir diskutuojama, tai apie konservatorių deleguotus ministrus

Lietuva

Dainiaus Labučio nuotr.

Gailė Jaruševičiūtė-MockuvienėŠaltinis: Etaplius.LT


303560

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen mano, kad jei prezidentas ir diskutuoja su premjere apie galimus pokyčius Vyriausybėje, klausimai yra keliami tik dėl konservatorių deleguotų ministrų.

„Jei ir yra kažkokios diskusijos, tai apie didžiųjų koalicijos partnerių deleguotus ministrus“, – „Žinių radijui“ teigė V. Čmilytė-Nielsen.

„Kalbant apie mūsų ministrus, abiem ministrais mes pasitikime, jokių abejonių dėl jo tinkamumo tęsti darbus ir baigti šią kadenciją ministrų pareigose mes neturime“, – sakė Liberalų sąjūdžio pirmininkė.

Politikė įsitikinusi, kad pagrinde diskusijos tarp šalies vadovo ir ministrės pirmininkės šiuo metu vyksta dėl švietimo ministro posto.
„Mano vertinimu, jei ir yra diskusijos, tai pirmiausiai apie švietimo ministro postą, kurį šiuo metu laikiniai dengia socialinių reikalų ministrė Monika Navickienė. Ši sritis tikrai yra problemiška ir reikia priimti kažkokius sprendimus. Čia yra premjerės prerogatyva siūlyti ir ji, matyt, artimiausiu metu tai padarys“, – pabrėžė V. Čmilytė-Nielsen.

ELTA primena, kad G. Nausėda laikosi pozicijos, jog verta kritiškai peržiūrėti kadenciją baigiančios Vyriausybės sudėtį. Šalies vadovas užsiminė, kad turi konkrečias pavardes ministrų, kuriuos, jo požiūriu, būtų galima pakeisti po to, kai Vyriausybė grąžins įgaliojimus.

Tačiau valdantieji ir premjerė tokias prezidento intencijas vertina kritiškai. Dešiniųjų teigimu, apsispręsti dėl ministrų darbo turi Vyriausybės vadovė. Be to, pažymi jie, abejonių kelia raginimai keisti ministrus kai iki Vyriausybės ir Seimo kadencijos pabaigos liko keli mėnesiai.

Kaip numato įstatymas, Vyriausybė grąžina savo įgaliojimus, kai išrenkamas prezidentas. Įgaliojimai laikomi grąžintais, kai ministras pirmininkas įteikia šalies vadovui raštišką pareiškimą. Savo ruožtu prezidentas paveda premjerui eiti pareigas tol, kol bus gauti nauji Seimo įgaliojimai ir bus suformuotas naujas Ministrų kabinetas.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA