REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Birželio 9 d. 23:28

V. Čmilytė-Nielsen: E. Macrono sprendimas paleisti Prancūzijos parlamentą yra dramatiškas

Lietuva

elta nuotr.

Raminta MajauskaitėŠaltinis: ELTA.LT


304096

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono sprendimas po pralaimėjimo Europos Parlamento (EP) rinkimuose paleisti šalies parlamentą yra gana dramatiškas.

„Kuomet buvo einama į šiuos Europos Parlamento rinkimus, buvo aišku, jog jie bus labai svarbūs Europos ateičiai ir, kad viena iš esminių intrigų bus kraštutinių partijų pasirodymas“, – Liberalų sąjūdžio rinkimų štabe sekmadienio vakarą žurnalistams sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Matyt, kad Prancūzijoje pasitvirtina tas scenarijus, apie kurį buvo kalbėta, jog Marine Le Pen partija pasirodys ypatingai gerai. Matome pirmąsias reakcijas, kurios yra ganėtinai dramatiškos“, – vertindama Prancūzijos prezidento sprendimą pabrėžė Lietuvos parlamento pirmininkė.

ELTA priemena, kad po pralaimėjimo kraštutiniams dešiniesiems per EP rinkimus Prancūzijos prezidentas E. Macronas paleido šalies parlamentą ir paskelbė pirmalaikius rinkimus birželio 30 dieną.

Jis pareiškė, kad EP rinkimų baigtis „nėra geras rezultatas partijoms, kurios gina Europą“.

Pirmasis Nacionalinės Asamblėjos, parlamento žemųjų rūmų, rinkimų ratas vyks birželio 30 dieną, o antrasis – liepos 7 dieną.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA