PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugsėjo 30 d. 15:03

V. Blinkevičiūtė nesutinka, kad sprendimas įrašyti M. Sinkevičių į socialdemokratų rinkiminį sąrašą buvo klaida: teismo nuosprendį gerbiame

Lietuva

Mindaugas Sinkevičius. Josvydo Elinsko (ELTA) nuotr.

Gailė Jaruševičiūtė-MockuvienėŠaltinis: ELTA


321249

Socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė nemano, kad sprendimas partijos rinkiminiame sąraše į Seimą įrašyti Jonavos rajono Mindaugo Sinkevičiaus pavardę buvo klaida. Visgi, pasak jos, nepalankų Lietuvos apeliacinio teismo sprendimą buvusio bendrapartiečio atžvilgiu reikia gerbti.

„Mūsų reakcija ir mano kaip partijos pirmininkės reakcija buvo labai akivaizdi, dar tą pačią dieną – kad mes gerbiame teismo sprendimą ir kad teismo sprendimas yra vykdomas, ir kad kažkaip jo nekvestionuojame“, – žurnalistams pirmadienį teigė V. Blinkevičiūtė.

„Ir tai yra Mindaugo apsisprendimo teisė, ar jis toliau skųs tą sprendimą, ar neskųs. Tai yra viskas, nes kiekvienas sprendimas turi būti gerbiamas“, – akcentavo ji.

Tačiau politikė nelaiko klaida Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) sprendimo paskutiniuoju numeriu rinkiminiame sąraše į Seimą įrašyti M. Sinkevičiaus pavardę.

„Aš nemanau, kad tai buvo klaida, dar neaišku, kaip būtų susiklostę ir, ko gero, galbūt Lietuvos žmonės Mindaugą gal būtų išrinkę į Seimą. Bet tokios galimybės jis dabar neturi. Toks buvo mūsų partijos apsisprendimas iš tikrųjų ir todėl jis buvo mūsų sąraše“, – sakė ji.

Sveikina sprendimą, kad Jonavos rajonui laikinai vadovaus R. Sinkevičius

V. Blinkevičiūtė sveikina ir Jonavos socialdemokratų skyriaus sprendimą laikinai šiai savivaldybei vadovauti paskirti M. Sinkevičiaus tėvą Rimantas Sinkevičių.

„Jonavos krašto žmonės, jonaviškiai tikrai pasitiki socialdemokratais ir lygiai taip pat ir Rimantu Sinkevičiumi. Jis ne pirmi metai yra renkamas į Jonavos savivaldybės tarybą, turi labai didžiulę patirtį. Ir jūs matėte, kad patys opozicijos atstovai sakė, kad tikrai Rimantas Sinkevičius savo pareigas atliks tinkamai, todėl kad patirtis yra didelė. (...) Toks yra Jonavos skyriaus pasirinkimas ir aš jį sveikinu“, – pabrėžė ji.

ELTA primena, kad Lietuvos apeliaciniam teismui palikus galioti žemesnės instancijos sprendimą ir atėmus galimybę Jonavos merui M. Sinkevičiui trejus metus dirbti valstybės institucijose, VRK nusprendė naikinti savivaldybės vadovo mandatą. Be to, komisija politiką išbraukė ir iš kandidatų į Seimą sąrašo.

VRK panaikinus M. Sinkevičiaus mero mandatą, pastarojoje savivaldybėje turės būti rengiami pirmalaikiai mero rinkimai. Iki tol, laikinai M. Sinkevičių pareigose pakeitė Ekonomikos ir inovacijų komiteto pirmininkas R. Sinkevičius.