PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Spalio 13 d. 23:08

V. Blinkevičiūtė dar rinkimų naktį kalbėsis dėl koalicijos su „valstiečiais“, demokratais

Lietuva

Vilija Blinkevičiūtė. ELTA / Žygimantas Gedvila

BNS.LTŠaltinis: BNS.LT


323613

Socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė teigia, kad dar rinkimų naktį sekmadienį ketina susitikti su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderiais Ramūnu Karbauskiu ir Sauliumi Skverneliu, kuriuos laiko galimais partneriais valdančiojoje koalicijoje.

„Dabar jau aiškėja, kai matom pirmuosius rezultatus, kaip mes ir sakėme, kad tiek „valstiečių“ partija, tiek „Vardan Lietuvos“ – mūsų koalicijos partneriai galimi“, – žurnalistams partijos štabe sekmadienio vakarą sakė V. Blinkevičiūtė.

„Aš galvoju, kad šįvakar mes vis tiek turėtumėme pasimatyti, pasveikinti vienas kitą. Aš manau, kad mes susitiksime tikrai. Tikrai labai lauksiu tiek Sauliaus Skvernelio, tiek Ramūno Karbauskio, nes tikrai turėtumėme apie ką pasikalbėti“, – sakė ji.

Pasak jos, kol kas aiškėjančios rinkimų rezultatų tendencijos nuteikia optimistiškai.

Socialdemokratų lyderė sostinės Pilies gatvėje esančiame štabe buvo pasitikta ovacijomis, jai partijos rinkimų štabo vadovas Robertas Duchnevičius įteikė gėlių puokštę.

„Galutinių išvadų daryti negalima, bet, jau – akivaizdu, kad yra didelis pasitikėjimas. Iš regionų ateina žinios, kad socialdemokratų partija pirmauja tiek daugiamandatėje, tiek vienmandačių apygardų yra, ko gero, virš 20, kur mes pirmaujame, tai tikrai tikiuosi gero rezultato“, – kalbėjo V. Blinkevičiutė.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, suskaičiavus balsus 1048 apylinkėse iš 1947, už socialdemokratus balsavo 25 proc. rinkėjų. Tai kol kas jiems duotų 22 mandatus iš 70-ties daugiamandatėje apygardoje.

Ji dar kartą patikino, jog potencialios koalicijos nemato su „Nemuno aušra“ bei Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionimis demokratais.

Pirmadienio naktį paaiškės galutiniai rezultatai daugiamandatėje rinkimų apygardoje, kur renkama 70 parlamentarų. Didžiojoje daugumoje vienmandačių apygardų prireiks antrojo rinkimų turo, jis vyks spalio 27 dieną.