PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 31 d. 09:58

Užsienio reikalų ministerija ragina tautiečius išvykti iš Libano

Lietuva

Pixabay.com nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


312098

Libane paaštrėjus karo veiksmams ir įtampai regione, Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) primena ir ragina tautiečius išvykti iš šalies, kol tai yra įmanoma komerciniais skrydžiais.

„Atsižvelgdami į karo veiksmų paaštrėjimą Libane ir įtampą visame regione, kuri gali dar labiau padidėti, dar kartą pabrėžiame kvietimą LR piliečiams išvykti iš Libano, kol vis dar yra komercinių skrydžių. Kai kurios oro linijos laikinai sustabdė skrydžius į Beiruto oro uostą. Kiti skrydžiai gali būti atšaukti“, – pažymima ministerijos pranešime.

URM pabrėžia, kad karo veiksmams dar labiau suintensyvėjus, Lietuvos piliečiai turėtų pasiruošti slėptis savo pasirinktoje vietoje, galbūt ilgesniam laikui.

Vertindami įtampą visame regione, ministerija taip pat rekomenduojame susilaikyti nuo kelionių į Jeruzalę ir Palestinos teritorijas.

ELTA primena, kad po to, kai spalio 7 d. prasidėjo Izraelio karas su „Hamas“, Izraelio kariuomenė ir „Hezbollah“ beveik kiekvieną dieną apšaudo skirtingose sienos pusėse esančias viena kitos pozicijas.

Kariuomenės duomenimis, per šiuos susišaudymus Izraelyje, įskaitant Golaną, jau žuvo 22 kariai ir 24 civiliai.

Naujienų agentūros AFP skaičiavimu, Libane žuvo mažiausiai 527 žmonės. Daugelis jų buvo kovotojai, nors tarp žuvusiųjų yra ir mažiausiai 104 civiliai.