PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Liepos 17 d. 08:44

Užpuolikas, Paryžiuje peiliu sužalojęs kareivį, pristatytas į psichiatrinę ligoninę

Pasaulis

Peilis / ua.depositphotos.com

BNSŠaltinis: BNS


309858

Vyras, įtariamas peiliu sužalojęs kareivį svarbioje Paryžiaus geležinkelio stotyje, paguldytas į psichiatrinę ligoninę, antradienį naujienų agentūrai AFP pranešė policijos šaltinis.

40-metį įtariamąjį, Kongo Demokratinėje Respublikoje gimusį Prancūzijos pilietį, po vėlyvo pirmadienio išpuolio Rytinėje stotyje (Gare de l'Est) greitai sulaikė kiti kariai.

Jis yra buvęs uždarytas į psichiatrinę ligoninę, kai 2018-aisiais kitoje Paryžiaus stotyje peiliu subadė 22 metų vyrą.

Tuo metu teismas teigė, kad jis per daug serga, kad atsakytų už savo veiksmus, o atlikus ekspertizę nustatyta, kad jis greičiausiai serga šizofrenija.

Jis taip pat du kartus teistas už buitinį smurtą.

Antradienį kariuomenės atstovas Guillaume'as Vernet naujienų agentūrai AFP sakė, kad sužeistas karys, kuriam buvo durta į petį, ligoninėje yra prižiūrimas, tačiau jo būklė nėra sunki.

Karys dalyvavo Prancūzijos operacijoje „Sentinelle“, kurios metu karių būriai patruliuoja jautriose šalies vietose, kad apsaugotų nuo galimų teroristinių išpuolių.

Ši iniciatyva buvo pradėta įgyvendinti po 2015 metų žudynių satyrinio žurnalo „Charlie Hebdo“ redakcijoje Paryžiuje ir nuo to laiko jos kariai patys tapo kelių išpuolių, įskaitant naudojant peilius, taikiniais.