PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Rugsėjo 19 d. 13:34

Už viršplanines lėšas bus tvarkomi Radviliškio rajono keliai

Radviliškis

Radviliškio rajono savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Radviliškio rajono savivaldybė


319464

Į Radviliškio rajono savivaldybės biudžetą šiemet jau surinkta 1,2 milijono eurų daugiau, negu buvo suplanuota metų pradžioje, todėl praėjusiame rajono Tarybos posėdyje politikai sprendė, kur bus panaudotos viršplaninės pajamos. Politikai vienbalsiai nutarė beveik pusę visų lėšų skirti rajono gatvėms bei keliams remontuoti ir atnaujinti, o darbai bus atliekami dar šiais metais.

Surenkami mokesčiai viršijo prognozes

Pasak Radviliškio rajono savivaldybės Finansų skyriaus vedėjos Linos Baškevičienės, pajamos už valstybinės žemės nuomą Savivaldybės biudžetą papildė 100 tūkstančių eurų, už žemės mokestį surinkta 200 tūkstančių eurų papildomai, o gyventojų pajamų mokestis prognozes viršijo net 588 tūkstančiais eurų.

Iš viso šių metų Savivaldybės biudžeto pajamos papildomai padidėjo daugiau kaip 1 milijonu 227 tūkstančiais eurų, kuriuos praėjusią savaitę vykusiame rajono Tarybos posėdyje paskirstė politikai.

Daugiausiai dėmesio ir finansinių resursų – net 550 tūkstančių eurų – nuspręsta skirti keliams ir gatvėms tvarkyti bei eismo saugumo priemonėms įdiegti.

Darbai pajudės jau šiemet

Darbai turėtų pajudėti Radviliškio mieste esančioje Skirjočių gatvėje, kurioje rangovai dar šiemet planuoja uždėti bent vieną naują asfalto sluoksnį.

Planuojama, kad dar šiemet bus atnaujinta Radviliškio miesto J. Basanavičiaus gatvės ir Miško aikštės danga, kad miestiečiai galėtų mėgautis kokybiškesne ir saugesne aplinka.

Šeduvos mieste planuojama tvarkyti Liepų ir Parko gatves.

Dėmesio sulauks ir kaimų gyventojai

Ne tik didesnių gyvenviečių, bet ir mažesnių miestelių ir kaimų gyventojai sulauks dėmesio. Kairėnėlių kaime bus tvarkoma Naujosios gatvė, Kairėnuose - Mokyklos gatvė, Pociūnų kaime - Sodų gatvė, Miežaičiuose bus pagerintos Vyturių ir Sodų gatvės, Papušynyje – Pušyno gatvė, Acokavuose – Vyturių gatvė. Tyrulių miestelyje planuojama atnaujinti Ligoninės gatvę, o Polekėlėje – Mokyklos gatvę.

Planuojama atlikti kapitalinį remontą kelio Šiaulėnai-Jokūbiškiai ruože nuo 2,1 iki 2,8 kilometro ir kelio Vadaktai-Ožaičiai ruože, esančiame Sidabravo seniūnijoje. Skaičiuojama, kad kapitalinis remontas, keičiant minkštąjį asfaltą į tvirtesnę dangą, kainuos apie 160 tūkstančių eurų.

Siekiant užtikrinti didesnį eismo saugumą vietiniams gyventojams, bus įrengtas apšvietimas Baisogalos seniūnijoje esančio Pakiršinio kaimo Stoties gatvėje. Šie darbai kainuos apie 65 tūkstančius eurų.

Apie 55 tūkstančius eurų planuojama skirti kelių skaldavimo programai.

Sprendimas suvienijo visas Tarybos frakcijas

Tarybos posėdžiui pirmininkavęs Biudžeto, ekonomikos ir ūkio reikalų komiteto pirmininkas Saulius Luščikas po posėdžio džiaugėsi, kad dėl šio sprendimo pavyko suvienyti visas Tarybos frakcijas – tiek valdančiąją daugumą, tiek opozicijos atstovus.
„Džiugu, kad nepaisant politinių skirtumų visi sugebėjome susitelkti ir priimti vienbalsį sprendimą dėl šio svarbaus klausimo. Rajono kelių tvarkymas yra mūsų visų bendras tikslas, kuris tiesiogiai prisidės prie gyventojų gyvenimo kokybės gerinimo“, – kalbėjo S. Luščikas.