PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Liepos 16 d. 21:42

Už šiferį su V. Landsbergio parašu lietuvė aukcione sumokėjo daugiau nei 6 tūkst. eurų

Lietuva

R. Miliūtės aukcione - šiferis su profesoriaus V. Landsbergio parašu / Alfa.lt fotomontažas.

Alfa.ltŠaltinis: ALFA.LT


309818

Praėjus lygiai savaitei nuo žurnalistės Ritos Miliūtės paskelbto aukciono pradžios, parduotas šiferio gabaliukas su Vytauto Landsbergio parašu lietuvei Rasai (pavardė neskelbiama). Apie tai žurnalistė paskelbė savo feisbuko įraše.

„Brangus pas jus Europos Sąjungoje šiferis“, pajuokavo mūsiškių bataliono vadas, kai pasakiau, kiek aukų ZSU surinkta už gabaliuką, ant kurio pasirašė Vytautas Landsbergis. Laimėtoja Rasa pavardės garsintis nenorėjo, dėl suvenyro perdavimo sutarėme“, – pasidalijo žiniomis savo feisbuko paskyroje R. Miliūtė ir pridūrė, kad niekas negali nugalėti tų, kas nepraranda humoro ir tuomet, kai sunku.

Žurnalistė savo feisbuko paskyroje apie aukcioną paskelbė lygiai prieš savaitę. Tuomet ji viename iš savo įrašų dalijosi mintimis apie tai, kad daugelis žino, jog būtent V. Landsbergis sugriovė kolūkius ir išgrobė jų šiferį, tačiau, ko gero, niekas nėra matęs, kur pastarasis tą šiferį padėjo.

„Dabar galima kąsnį jo turėti – ir su autografu. Už paramą Ukrainai. Kai klausėm su kūdikiu, įveiklinusiu šiferį, kam konkrečiau aukas p. Landsbergis norėtų skirti, šis sakė – „man rods, kad svarbiausia saugot Ukrainos dangų“. Kas gali ginčytis“, – šiferio atsiradimo aukcione aplinkybes aiškino R. Miliūtė ir pridūrė, kad toks suvenyras, šiferio gabalėlis su profesoriaus parašu, yra ir bus tiktai vienas vienintelis.

„Toks suvenyras su parašu – kaip Landsbergis, tik vienas – bus to ar tos, kas galės paaukot daugiausiai, skaičiuosim lygiai po savaitės. Bet neprapuls nė vienas euras, už juos bus perkamos radioelektroninės kovos priemonės – jos nusodina rusų dronus, ir sprogmenys iš dangaus nenukrenta ant Ukrainos karių“, – feisbukė rašė žurnalistė.