PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Gegužės 10 d. 15:46

Už kontrabandines cigaretes šalčininkietis gali šešeriems metams netekti laisvės

Šalčininkai

Etaplius.ltŠaltinis: VSAT Komunikacijos skyriaus inf.


300780

Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė vietos gyventoją ir 7 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių, kurių vertė – beveik 31 tūkst. eurų. Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Griežčiausia bausmė, kuri laukia rūkalų kontrabandininko, – laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Trečiadienio naktį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Gintaro Žagunio pasienio užkardos pareigūnai per vaizdo stebėjimo sistemą pasienio ruože užfiksavo pašalinį asmenį. Į tą vietą skubiai išvyko pasieniečių patrulis. Vienam VSAT pareigūnui pastebėjus einantį vyrą su nešuliais, buvo blokuotas į kaimą vedantis kelias. Pamatęs pasieniečių tarnybinį visureigį, vyriškis atsigulė pakelėje, tačiau netrukus buvo sulaikytas.

Sulaikytasis, 22-ejų šalčininkietis, gabeno ryšulį, supakuotą į permatomą polietileno maišą. Pasieniečiams pasiteiravus, ar neturįs daugiau ryšulių, vyriškis prisipažino, kad jo namuose yra ir daugiau. Kartu nuvykus į netoliese esančio kaimo sodybą, vyras VSAT pareigūnams parodė ūkiniame pastate sudėtus dar keturis tokius pat ryšulius. Iš viso penkiuose ryšuliuose buvo rasta 7 000 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis. Šių rūkalų vertė, įskaitant visus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, 30 730 eurų.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Šalčininkietis po apklausos paleistas, jam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Cigaretės laikinai saugomos Gintaro Žagunio pasienio užkardoje.