REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Gegužės 21 d. 16:36

Utenos apskrities policija užkirto kelią didelės vertės cigarečių kontrabandai į Lietuvą

Utena

Utenos AVPK nuotr.

EtapliusŠaltinis: Utenos AVPK


301907

Gegužės 13 d. Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, turėdami informacijos apie neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis – cigaretėmis, Rokiškio rajone surengė sėkmingą pasalą.

Pasalos metu buvo sulaikytas mikroautobusas, pilnai prikrautas dėžėmis su cigaretėmis be specialiojo ženklinimo – banderolių. Netoli mikroautobuso buvo sulaikytas Latvijos Respublikos pilietis, kuris kaip įtariama neteisėtai ir atgabeno cigaretes iš Latvijos. Taip pat buvo sulaikytas vienas Lietuvos Respublikos pilietis, kuris galimai padėjo gabenti neteisėtą krovinį.

Nusikalstamą veiką vykdę asmenys, siekdami išvengti teisėsaugos institucijų dėmesio, laikėsi ypatingos konspiracijos ir veikė užmaskuotai Latvijos pasienio zonoje ir prie Lietuvos Respublikos valstybės sienos. Tačiau policijos pareigūnų nuoseklių ir aktyvių veiksmų dėka į šešėlinę rinką nepateko didelis kiekis neteisėtai disponuojamų akcizinių prekių. Cigarečių realizavimas rinkoje būtų užtikrinęs dideles neteisėtas pajamas nusikalstamą veiką organizavusiems ir vykdžiusiems asmenims.

Pareigūnai nustatė, kad sulaikytieji neteisėtai disponavo 31 500 pakeliais cigarečių, kurių bendra vertė yra daugiau nei 126 000 eurų.

Šis sulaikymas parodo, kad teisėsaugos institucijos efektyviai kovoja su neteisėtu prekių gabenimu ir jų realizavimu, siekiant apsaugoti šalies ir piliečių ekonominius interesus.

Utenos aps. VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 199-2 straipsnio 3 dalį dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, kurį organizuoja ir jam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Už neteisėtą disponavimą labai didelės vertės akcizais apmokestinamomis prekėmis gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA