REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Gegužės 3 d. 08:34

Utenoje moksleiviai „matavosi“ policijos pareigūno profesiją

Utena

Utenos apskrities VPK nuotr.

EtapliusŠaltinis: Utenos apskrities VPK


299918

Balandžio 30 d. Utenos apskrities vyriausiajame policijos komisariate (toliau – Utenos aps. VPK) įvyko nacionalinė profesinio veiklinimo iniciatyva „Šok į tėvų klumpes 2024“.

Utenos Aukštakalnio progimnazijos, 6e klasės moksleivių grupė „matavosi“ policijos pareigūno profesiją. Jaunuolius priėmęs Vytautas Vaiškūnas, Utenos aps. VPK viršininkas, papasakojo ką veikia policijos viršininkas, kokia jo kasdienybė.

Drauge su moksleiviais Asta Šuminienė, Utenos aps. VPK Komunikacijos poskyrio vedėja ieškojo teisingo atsakymo „Kas yra POLICIJA“ ir kokias savybes reikia turėti norint tapti policijos pareigūnu.

Kaip tapti jaunaisiais policijos rėmėjais, jų priėmimo sąlygas ir apie jų vykdomą savanorišką veiklą papasakojo Daiva Maselskienė, Utenos aps. VPK bendruomenės pareigūnė.

Gediminas Kviklys, Utenos aps. VPK Kelių policijos skyriaus vyriausiasis specialistas, pristatė tarnybinį policijos automobilį bei savo kasdieniame darbe naudojamas technines priemones.

Gvidas Naumovas, Utenos aps. VPK Operatyvaus valdymo skyriaus vyriausiasis tyrėjas, mokinius supažindinto su Operatyvaus valdymo skyriaus darbu: kaip yra priimami ir registruojami pareiškimai ir pranešimai apie daromas ar padarytas nusikalstamas veikas, kitus teisės pažeidimus, kaip siunčiami ekipažai į įvykius ir valdomos policijos pajėgos ir informavo, kaip teisingai pranešti policijai apie pažeidimus.

Pareigūnai atsakė į visus dominančius klausimus ir žinoma į pagrindinius – ar patinka darbas ir kodėl nusprendė tapti policijos pareigūnu?


Foto galerija:




REDAKCIJA REKOMENDUOJA