PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Spalio 13 d. 13:09

URM: ambasada Egipte ieško sprendimų kaip iš Libano išgabenti ten likusius lietuvius

Lietuva

Izraelis teigia pradėjęs sausumos operaciją pietvakarių Libane. EPA-ELTA nuotr.

Martyna PikelytėŠaltinis: ELTA.LT


323510

Po sėkmingos evakuacijos Libane likus dar keturiems lietuviams, Užsienio reikalų ministerija (URM) tikina dedanti pastangas saugiai pargabenti šioje šalyje esančius Lietuvos piliečius.

„Ambasada Egipte palaiko nuolatinį ryšį su Lietuvos piliečiais, esančiais Libane“, – Eltai raštu perduotame atsakyme teigė URM.

„Ambasada taip pat glaudžiai bendradarbiauja su Europos Sąjungos ir kitų draugiškų Lietuvai valstybių diplomatinėmis atstovybėmis regione, ieškant optimaliausių sprendimų kaip padėti piliečiams bei jų šeimos nariams išvykti iš Libano“, – pridūrė ministerijos atstovai.

ELTA primena, kad praėjusį savaitgalį iš Libano buvo evakuota 18 lietuvių ir 8 latviai. Dar anksčiau iš Libano į Lenkiją pavyko pargabenti 9 Lietuvos piliečius.

Į karo zoną orlaivis išvyko dar praėjusį penktadienį, tačiau, anot pilotų, galimybės įskristi į į Libano oro erdvę teko laukti beveik parą – vykstant nuolatiniam bombardavimui, atlikti skrydį buvo pernelyg rizikinga.

Šeštadienį į Beiruto oro uostą „Spartanas“ pakilo iš Turkijos ir, susirinkus evakuojamiesiems, sėkmingai paliko Libaną.

Nacionalinis krizių valdymo centras (NKVC) dėl galimos eskalacijos Lietuvos piliečiams, esantiems Libane, jau nuo rugpjūčio pradžios primygtinai rekomendavo nedelsiant bet kuriuo reisu palikti šalį.