PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gamta2024 m. Rugsėjo 12 d. 07:23

Uraganas „Francine“ siaubia JAV Luizianos valstiją

Pasaulis

„YouTube“ stop kadras

BNSŠaltinis: BNS


318078

Uraganas „Francine“ trečiadienį įsiveržė į pietinę JAV Luizianos valstiją, kur gali kilti gyvybei pavojingų potvynių ir audros bangų, o gyventojams buvo patarta užsisklęsti patalpose.

Meteorologai teigė, kad pradėjusi slinkti virš sausumos audra susilpnėjo, tačiau ji vis tiek sukėlė potvynius, elektros energijos tiekimo sutrikimus, smarkų lietų ir vėją. Naujajame Orleane buvo paskelbta ekstremali situacija dėl staigių potvynių.

JAV nacionalinio uraganų centro (NHC) duomenimis, 17 val. vietos (1 val. Lietuvos) laiku „Francine“ kaip antros kategorijos uraganas pagal penkių pakopų skalę pasiekė sausumą Terbono parapijoje, pietiniame valstijos pakraštyje.

Po dviejų valandų audros kategorija buvo sumažinta iki pirmos, jos nuolatinis vėjas siekė 39 m/s, o kai kuriose Luizianos dalyse audra galėjo sukelti iki 3 metrų aukščio audros bangą, pridūrė NHC.

„Gyvybei pavojingos audros bangos, uraganinis vėjas ir smarkios liūtys toliau veikia pietų Luizianą“, – teigiama NHC pranešime 19 val. vietos (3 val. Lietuvos) laiku.