PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Birželio 6 d. 15:39

Uostamiesčio kriminalistai atlieka tyrimą dėl turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu bei žmogaus terorizavimo

Klaipėda

Etaplius.ltŠaltinis: ELTA


303800

Klaipėdos apskrities kriminalistai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl svetimo turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu, neteisėto disponavimo sprogmenimis, viešosios tvarkos pažeidimo bei žmogaus terorizavimo.

Kaip nurodoma pranešime, uostamiesčio teisėsaugininkai atskleidė, kad nusikalstamas veikas galimai įvykdė motociklininkų klubams priklausantys asmenys, brutaliais būdais besiaiškindami tarpusavio santykius.

Vienas iš tyrimų pradėtas šių metų gegužės mėn. gavus pranešimą apie Klaipėdoje, prie vieno iš daugiabučių namų, užpultą vyriškį, kurio atžvilgiu buvo panaudotas fizinis smurtas.

Tą pačią dieną policijos pareigūnai Klaipėdoje, Sausio 15-osios g., sulaikė užpuolime dalyvavusius, motociklininkų klubui priklausančius 21 m., 24 m. bei 29 m. vyriškius, kurių automobilyje rasta rankinė granata su sprogdikliu, trys peiliai, dvi teleskopinės lazdos bei dopingo medžiagos.

Nustačius, kad užpuolimas galėjo būti susijęs su konfliktais, vykstančiais tarp dviejų motociklininkų klubų, tyrimą perėmė Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyba (KPONTV).

Kitas tyrimas pradėtas 2024 m. kovo mėn. pabaigoje, gavus pranešimą dėl automobilio, priklausančio buvusiam motociklininkų klubo nariui, padegimo Gargžduose. Gaisro metu transporto priemonė visiškai sudegė. Įtariama, kad nurodytą automobilį galėjo padegti jau minėtas 29 m. vyras kartu su 30 m. bendrininku.

Be to, gegužės mėn. viduryje KPONTV pareigūnai pradėjo dar vieną tyrimą dėl žmogaus terorizavimo, kurio padarymu įtariamas minėtas 29 m. vyriškis. Atliktų kratų pas įtariamuosius metu rastas kastetas, arbaletas bei trys durklai. Šiuo metu visi trys tyrimai sujungti į vieną.

30 m., anksčiau neteistam, vienoje iš uždarųjų akcinių bendrovių dirbančiam, kauniečiui pareikštas įtarimas dėl svetimo turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu.

21 m. anksčiau neteistam, uždarojoje akcinėje bendrovėje dirbančiam, Skuodo rajono gyventojui ir 24 m. anksčiau neteistam, individualią veiklą vykdančiam, klaipėdiečiui pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo sprogmenimis bei viešosios tvarkos pažeidimo.

29 m. anksčiau neteistam, mažojoje bendrijoje dirbančiam, Kauno miesto gyventojui pareikštas įtarimas dėl žmogaus terorizavimo, svetimo turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu, neteisėto disponavimo sprogmenimis bei viešosios tvarkos pažeidimo.

21 m., 24 m. bei 29 m. įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę. Jiems buvo paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, kuri 29 m. vyrui vėliau pakeista į intensyvią priežiūrą, o 21 m. ir 24 m. asmenims – į rašytinį pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimą periodiškai registruotis policijos įstaigoje. 30 m. įtariamajam paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti bei dokumentų paėmimas.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.