PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 31 d. 12:30

Uostamiesčio centriniame pašte planuojama įkurti mokslo ir meno centrą

Klaipėda

Klaipėdos miesto savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: ELTA


303022

Uostamiesčio centrinio pašto pastate nuspręsta įkurti mokslininko Frydricho Vilhelmo Argelanderio mokslo ir meno centrą. Klaipėdos savivaldybė praneša dėl centro įveiklinimo jau pasirašiusi paslaugų teikimo sutartį su konkursą laimėjusia įmone „Muona studio“.

Pasak savivaldybės, pastate numatoma įkurti praktinę edukaciją šiuolaikiškose patyriminių veiklų erdvėse, taip pat planuojama, kad jose veiks nuolatinės interaktyvios ekspozicijos. Ekspozicijoms parengti ketinama pasitelkti vietos ir užsienio partnerius – Klaipėdos mokymo įstaigų mokytojus ir dėstytojus, astronomijos ir planetariumų draugijas, muziejus ir kt.
„Klaipėdos miesto savivaldybė yra atsakinga už centrinio pašto įveiklinimą. Koncepciją parengsime iki šių metų pabaigos. Labai viliuosi, kad Kultūros ministerijai pavaldi įstaiga BĮ „Kultūros infrastruktūros centras“ atliks techninį projektą ir bus galima pradėti darbus“,– pranešime cituojamas Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.
Anot jo, naujasis mokslo ir meno centras duris lankytojams galėtų atverti po 3–4 metų.
Visgi birželio mėnesio savivaldybės tarybos posėdyje dar turės būti patvirtintas bendradarbiavimo projektas, kuriame numatyti konkretūs „Kultūros infrastruktūros centro“ ir savivaldybės įsipareigojimai.
Planuojama, kad sutvarkytas ir įrengtas pašto kompleksas bus perduotas valdyti uostamiesčio savivaldybei.