PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Spalio 15 d. 15:51

Unikalios kulinarinės patirtys: nuo pusryčių su žirafomis iki virš galvos plaukiojančių ryklių

Lietuva

Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius


324052

Pasaulis pilnas netikėtų ir įsimintinų vietų, kur maistas tampa tik dalimi nepaprastos kulinarinės patirties. Nuo valgymo šaltyje karštame Dubajuje iki kojas skalaujančių egzotiškų Filipinų krioklių – „Laisvalaikio dovanų“ ekspertai kviečia susipažinti su unikaliais restoranais, kur iš pirmo žvilgsnio beprotiškos idėjos gali suteikti visiškai naujų pojūčių prie stalo susirinkusiems gurmanams.

Nei egzotiški vaisiai, nei įmantriai paruoštos jūrų gėrybės, nei tolimų kraštų virtuvių patiekalai jau nieko nebestebina. Ieškantiems unikalių valgymo patirčių vien gardaus maisto ir prabangių gėrimų neužtenka. Pasižvalgykite į išskirtines valgymo patirtis nuo Tailando iki Vilniaus ar Kauno. Kokios kulinarinės pramogos atsiranda maistą pagardinus netikėtumo prieskoniu?

Ledo restoranas „Chillout Ice Lounge“

Nieko keisto, kad ten, kur žiemą ir vasarą termometro stulpeliai rodo mažų mažiausiai bent jau lietuvišką pavasarį, žmonės ieško kaip atsigaivinti. Viename iš prabangiausių pasaulio miestų – Dubajuje – atidarytas ledo restoranas „Chillout Ice Lounge“, sudarytas iš 2 500 kvadratinių metrų ledo, o vidutinė temperatūra jo viduje siekia -6 °C.

Pirmiausia restorano lankytojai pasitinkami „buferinėje zonoje“, kurioje gurmanams leidžiama prisitaikyti prie 5 °C temperatūros prieš patenkant į pagrindinę restorano erdvę, kurioje vyrauja minusinė temperatūra. Šioje zonoje klientams pasiūlomas firminis karštas šokoladas, įteikiamas švarkas, vilnonės pirštinės, batai ir kojinės. Pakliuvus į patį restoraną belieka išsirinkti norimus patiekalus iš meniu ir mėgautis įspūdingomis ledo skulptūromis, šviesos ir ledo žaismu bei unikalia valgymo patirtimi netradicinėmis sąlygomis.

„Labassin Waterfall“ krioklio restoranas

Vos už dviejų valandų kelio į pietus nuo Filipinų sostinės Manilos galima mėgautis išskirtine gurmaniška patirtimi – valgyti filipinietišką maistą kojas įmerkus į krioklio vandenį. Kaip atrodo pats restoranas? Tai dirbtinio krioklio papėdėje įrengti bambukiniai stalai, kuriuos skalauja iš krioklio atitekantis vanduo. Čia maistas patiekiamas ant banano lapų, o meniu sudaro žuvis, ryžiai, kepta vištiena, švieži vaisiai ir kiti tradiciniai Filipinų virtuvės patiekalai.

Reikia pripažinti, kad restorano atmosfera išties unikali: gaivus krioklio vanduo, grynas oras, džiunglių vaizdai. Lankytojų patirtį praturtina ir skambanti švelni tradicinė muzika bei vietinių šokėjų pasirodymai. Ne tik gardaus maisto, tačiau ir nuotykių ištroškę keliautojai gali leistis į šalia esančius žygių takus ar į džiungles vykti stebėti įvairių paukščių rūšių.

Paukščio lizdo restoranas Tailande

Dar viena unikali valgymo patirtis – pietūs ar romantiška vakarienė medžių viršūnėse, iš bambukų suręstame paukščio lizdą primenančiame lopšyje. Tokią pramogą galite rasti Tailande, o visas įdomumas prasideda vos tik atvykus – svečius pasitinka basakojis palydovas, kuris įsodina į lizdą su stalu ir krėslais. Visas lopšys pakeliamas į reikiamą aukštį medžių viršūnėse, iš kur atsiveria Tailando įlanka.

Turbūt įdomu sužinoti, o kaip atkeliauja maistas ir padavėjai? Asmeninis aptarnaujantis personalas pas restorano lankytojus nusileidžia lynu, savo akrobatiniais įgūdžiais patiekdamas įvairius azijietiškos virtuvės delikatesus. Rekomenduojama šią unikalią kulinarinę kelionę planuoti nuo pietų iki saulėlydžio, jei norite pamatyti „auksinę valandą“, t. y., kai saulės šviesa pamažu išblėsta ir susilieja su horizontu.

Povandeninė vakarienė

Unikalių vakarienių vietų toli ieškoti nereikia. Kaimyninėje Lenkijoje, Vroclavo mieste vakarienei iš sausumos persikelsite į stulbinantį povandeninį pasaulį, kai virš jūsų galvos plaukios rykliai, rajos ir margaspalvės žuvys. Iš tiesų ši gurmaniška patirtis vyksta jūrų muziejuje, 18 metrų ilgio tunelyje, apsuptame 3 milijonų litrų vandens ir 30 žuvų rūšių.

Povandeninė vakarienė trunka apie 3 valandas, į kurias įeina vienos valandos trukmės ekskursija po jūrų muziejaus teritorijoje esantį zoologijos sodą. Likęs laikas skirtas vakarienei, kurią sudaro užkandis, sriuba, pagrindinis patiekalas, desertas ir dvi taurės vyno asmeniui.

Pusryčiai žirafų apsuptyje

Nairobyje veikia išskirtinis viešbutis, kuriame susijungia pramogos ir poilsis su laukine gamta. Be ekskursijų, safarių ir kitų pramogų, šiame „Giraffe Manor“ viešbutyje įsikūrusi kavinė, kuri siūlo unikalią pramogą – pusryčius su žirafomis.

Maistu besimėgaujantys lankytojai turėtų nenustebti išvydę pro plačius kavinės langus įlendantį ilgą žirafos kaklą. Nusigvelbusios skanėstą, jos grįžta į miško prieglobstį. Verta paminėti, kad viešbutis vykdo ilgalaikį įsipareigojimą šių gyvūnų apsaugai, stipriai prisidėjo prie nykstančios Rotšildo žirafų rūšies populiacijos didinimo.

Išskirtinės kulinarinės patirtys Lietuvoje

Jau ne vienerius metus Vilniuje ir Kaune organizuojama vakarienė aklinoje tamsoje „Dine in the Dark“, kurioje svečiai 3 patiekalų vakariene mėgaujasi nieko nematydami. Įrankius ir maistą tenka susirasti apčiuopomis, o, kaip pastebėjo patys vakarienės dalyviai, nematant pačių patiekalų, sustiprėja kiti jutimai, tokie kaip skonis ir uoslė. Vakaro gale, įjungus šviesas, šefas atneša ir parodo patiekalus, kurie buvo patiekti vakarienės metu.

Dar viena nestandartinė vakarienė – „Magic Dinner“, kurios metu svečiai įtraukiami į iliuzionisto Justino Malinausko magijos šou. Vakaro metu pateikiamas užkandis, karštasis patiekalas ir desertas, tad kol keliauja maistas, renginio dalyviai kviečiami stebėti triukus ir netgi tapti jų dalimi.

Trečioji valgymo patirtis – tragikomedijos spektakliu apipinta vakarienė „Shitty Dinner“, kurioje padavėjais ir virtuvės šefu apsimetantys aktoriai įtraukia į interaktyvų komedijos šou. Vakaro svečiai ne tik stebi, tačiau ir patys įsitraukia į kurioziškas situacijas, reaguoja į juodo humoro nestokojančius juokelius, o be viso to mėgaujasi 3 patiekalų vakariene, kurią ruošia tikri šefai.

Reklama