PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Liepos 22 d. 10:39

Ukrainos užsienio reikalų ministras D. Kuleba antradienį lankysis Kinijoje

Pasaulis

Dmytro Kuleba / Scanpix

Lina LinkevičiūtėŠaltinis: ELTA


310655

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba antradienį lankysis Kinijoje, kur aptars trečius metus besitęsiančios Rusijos invazijos užbaigimą, pranešė jo ministerija.

Kinija atsisako pasmerkti Rusijos invaziją ir praėjusiais metais paskelbė dokumentą, kuriame paragino politinėmis priemonėmis išspręsti konfliktą, o tai, pasak Vakarų valstybių, leistų Rusijai pasilikti didelę dalį užgrobtų Ukrainos teritorijų.

„Pagrindinė diskusijų tema bus būdų sustabdyti Rusijos agresiją paieška ir galimas Kinijos vaidmuo siekiant ilgalaikės ir teisingos taikos“, – pirmadienį pranešime nurodė Užsienio reikalų ministerija Kyjive, paskelbdama apie dviejų dienų trukmės vizitą.

Pekinas patvirtino žinią apie pokalbius su D. Kuleba. Užsienio reikalų ministerijos atstovė Mao Ning pažymėjo, kad vizitą inicijavo Kinijos užsienio reikalų ministras.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis praėjusį mėnesį Šveicarijoje surengė viršūnių susitikimą dėl taikos, kad išdėstytų savo ilgalaikės taikos viziją.

Rusija į jį nebuvo pakviesta. Protestuodamas prieš tai, kad Maskva negavo kvietimo, Pekinas, kuris yra artimas politinis ir ekonominis Rusijos sąjungininkas, taip pat nedalyvavo šiame susitikime.