REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Birželio 17 d. 16:42

Ukrainos teigimu, iki atvykstant naikintuvams F-16 Rusija nori užimti daugiau teritorijos

Pasaulis

Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.

Jūras BarauskasŠaltinis: ELTA


305152

Ukraina pirmadienį pranešė, kad rusų pajėgos puola vis intensyviau ir nori užimti daugiau teritorijos, kol Kyjivo kariuomenė gaus didesnį kiekį užsienio karinės pagalbos, įskaitant naikintuvus F-16.

Rusija stabiliai stumiasi į priekį Donecko regione Ukrainos rytuose bei toliau į pietus, fronto sektoriuose, kuriuos dėl karių ir amunicijos trūkumo Kyjivui sunkiai sekasi išlaikyti.

„Priešas gerai žino, kad iš mūsų partnerių palaipsniui gaunant vis daugiau ginklų ir karinės technikos bei atvykus pirmiesiems naikintuvams F-16, padėsiantiems sustiprinti mūsų oro gynybą, laikas bus mūsų naudai ir šansai, kad jam pasiseks, taps menkesni“, – pranešė Ukrainos kariuomenės vadas Oleksandras Syrskis.

„Todėl Rusijos kariuomenės vadovybė šiuo metu deda visas pastangas, kad padidintų karo veiksmų intensyvumą ir išplėstų jų geografiją, alindama mūsų karius, kliudydama mums parengti rezervus ir neleisdama pereiti prie aktyvių puolamųjų veiksmų“, – socialiniuose tinkluose toliau rašė jis.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šį savaitgalį Šveicarijoje vykusiame viršūnių susitikime taikos klausimais sakė, kad šiuo metu iš užsienio gaunama karinė pagalba vis dar yra nepakankama, be to, pagalba vėluoja.

Jis paragino sąjungininkus greičiau pristatyti pažadėtuosius naikintuvus F-16 bei atsiųsti daugiau oro gynybos baterijų.

O. Syrskio teigimu, didžiausi rusų pajėgumai yra sutelkti Donecko regione, kuris, anot Kremliaus, priklauso Rusijai – ypač Pokrovsko fronte.

Šioje zonoje Maskvos pajėgos artėja prie svarbios tranzito arterijos ir civilinius centrus šiaurėje bei pramoninę teritoriją ir miestus toliau pietuose jungiančios magistralės.

Naujausią informaciją apie padėtį mūšio lauke jis paskelbė po to, kai vos prieš kelias valandas Rusijos laikinai okupuoto Chersono regiono valdžia pranešė, kad per dronų antpuolį žuvo 50-metis civilis.

Be to, rusų pajėgos smogė „civilinei infrastruktūrai“ rytiniame Poltavos regione, pranešė jos gubernatorius, daugiau informacijos nesuteikdamas.

Gubernatoriaus Filipo Pronino teigimu, per išpuolį buvo sužeisti devyni žmonės, apgadinta keletas daugiaaukščių pastatų.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA