PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Spalio 10 d. 13:45

Per smūgį rusų oro pajėgų bazei Adygėjoje sunaikintas kuro sandėlis

Pasaulis

Deganti kuro saugykla Rusijoje / Telegram nuotr.

EtapliusŠaltinis: BNS


323137

Per sėkmingą smūgį kariniam aerodromui Rusijos Adygėjos respublikoje ketvirtadienį buvo sunaikintas kuro sandėlis, sakė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos kovos su dezinformacija skyriaus vadovas Andrijus Kovalenka.

Jis socialiniame tinkle „Telegram“ paskelbė ir vaizdo įrašą, kuriame matyti dūmai ir ugnis, nurodydamas, kad tai įrašas iš įvykio vietos netoli Maikopo.

A. Kovalenka sakė, kad už 410 kilometrų nuo fronto linijos esančioje bazėje buvo sunaikintas kuro ir tepalų sandėlis, kuris, jo teigimu, vis dar dega.

Prieš tai Rusijos „Telegram“ kanalas „Astra“ parašė, kad anksti ryte dronai atakavo Chanskajos karinį aerodromą Adygėjoje.

Aerodromas yra netoli Chanskajos kaimo ir regiono sostinės Maikopo, už maždaug 270 km į rytus nuo okupuoto Krymo. Šioje bazėje yra įsikūręs Rusijos 272-asis mokomasis aviacijos pulkas.

Rusijos kariuomenė ketvirtadienį paskelbė, kad naktį numušė 92 ukrainiečių dronus, daugiausia šalies pietvakariuose.

Rusų Gynybos ministerija neminėjo, kad būtų numušti kokie nors dronai virš Adygėjos.

Adygėjos vadovas Muratas Kumpilovas sakė, kad „praėjusią naktį Maikopo priemiestį atakavo priešo dronai“, nurodydamas Rodnikovo kaimą, kuriame gyvena apie 1 tūkst. gyventojų.

Maikopo meras Genadijus Mitrofanovas sakė, kad dėl to sustiprintos saugumo priemonės. Pasak jo, gyventojai yra saugūs.

„Visi jie buvo organizuotai evakuoti į laikiną prieglaudą. Dabar ten tebėra apie 30 žmonių, kiti išvyko pas giminaičius“, – „Telegram“ rašė G. Mitrofanovas.

Netoli Maikopo Rusija turi karinę oro pajėgų bazę „Chanskaja“, o praėjusiais metais, anot žiniasklaidos, teritorija aplink ją buvo uždaryta visuomenei.

Gaisras naftos terminale Kryme

Rusijos paskirta Krymo valdžia ketvirtadienį pranešė, kad gelbėjimo tarnybos tebedirba gesindamos gaisrą naftos terminale, į kurį Ukraina teigė smogusi dronais.

„Nepaprastosios padėties padarinių likvidavimas tęsiasi“, – sakė Feodosijos meras Igoris Tkačenka. Teritorija vis dar uždaryta žmonėms ir eismui.

Ukraina, siekianti atakuoti Rusijos energetikos ir degalų infrastruktūrą, pranešė, kad naktį iš sekmadienio į pirmadienį smogė naftos terminalui Feodosijos uoste.

Rusija pranešė, kad objekte įsiplieskė gaisras ir kad buvo evakuota daugiau kaip 1 tūkst. vietos gyventojų, tačiau nenurodė, kad gaisras kilo dėl Ukrainos išpuolio.

Trečiadienį valstybinės naujienų agentūros TASS nufilmuotame vaizdo įraše matyti didžiulis juodų dūmų debesis, vis dar besiveržiantis į dangų virš terminalo, nors valdžios institucijos teigė, kad oro tarša neviršija saugos standartų.