PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Liepos 12 d. 09:32

Ukrainos oro gynyba perėmė penkias raketas, 11 bepiločių orlaivių „Shahed“

Pasaulis

Karas Ukrainoje. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo nuotr.

Viljama SudikienėŠaltinis: ELTA


309116

Ukrainos oro gynybos daliniai sunaikino penkias Rusijos paleistas raketas ir 11 dronų „Shahed 131/136“, „Telegram“ susirašinėjimo programėlėje paskelbė Ukrainos karinių oro pajėgų vadas generolas leitenantas Mykola Oleščiukas.

Vėlai ketvirtadienį okupantai puolė Ukrainą penkiomis sparnuotosiomis raketomis Kh-101, paleistomis iš Rusijos Saratovo srities, ir 19 dronų „Shahed 131/136“ bei nenustatyto tipo nepilotouojamais orlaiviais, naktį į penktadienį paleistais iš Primorsko-Achtarsko ir Kursko srities. Pagrindinė puolimo kryptis buvo Starokostiantynivka.

Atremiant priešo oro ataką dalyvavo naikintuvai, Ukrainos karinių oro pajėgų priešlėktuvinių raketų daliniai, Ukrainos gynybos pajėgų mobiliosios ugnies grupės ir elektroninio karo padaliniai.

Ukrainos oro gynybos pajėgos perėmė visas raketas Chmelnickio, Sumų ir Čerkasų regionuose, numušė 11 dronų „Shahed“ ir nenustatyto tipo nepilotuojamus orlaivius Mykolajivo, Kyjivo, Vynycios, Chmelnickio, Chersono ir Sumų regionuose.

M. Oleščiukas sakė, kad kitų aštuonių dronų vieta buvo prarasta. „Pirminiais pranešimais, oro gynybai perkrauti priešas naudoja kovinių dronų simuliatorius. Informacijos apie aukas ir žalą nebuvo. Radę įtartinų objektų, patys nesiimkite jokių veiksmų, o nedelsdami praneškite apie jų buvimo vietą policijai, Valstybinei pagalbos tarnybai ar vietos administracijai“, – pridūrė jis.