PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Birželio 18 d. 17:06

Ukrainos kariuomenės naujokų priėmimo centrai per keturis mėnesius sulaukė 7 000 kandidatų

Pasaulis

Ukrainos saugumo tarnybos nuotr.

Jūras BarauskasŠaltinis: ELTA


305386

Per keturis mėnesius nuo tada, kai ėmė veikti Ukrainos gynybos ministerijos naujokų priėmimo centrai, prašymus įstoti į kariuomenės gretas juose pateikė daugiau nei 7 000 asmenų, pranešė gynybos ministerijos naujokų priėmimo komisaras Oleksijus Beževecas.

„Asmenis ne tik konsultuojame, paaiškiname jiems, kokių laisvų turime, bet ir palaikome ryšį su kariniais daliniais. Mes padedame užsiregistravusiesiems patekti į jų pasirinktą dalinį ir pereiti bazinį karinį parengimą“, – paaiškino O. Beževecas.

Naujokų priėmimo sistema Ukrainoje pradėjo veikti vasarį. Prašymus priimti į kariuomenę centrams jau įteikė daugiau nei 7 000 asmenų, dešimtadalis jų yra moterys, pasakė jis.

Centrai teikia konsultacijas, rengia pokalbius su karinių dalinių naujokų priėmimo pareigūnais ir rūpinasi būsimais naujokais viso stojimo į karo tarnybą proceso metu. Šiuose centruose dirba išimtinai civiliai, kurių užduotis – kandidatą į tarnybą paskirti pagal jo sugebėjimus ir įgūdžius.

Jei kandidatui viskas tinka, jis nukreipiamas į karinį dalinį pokalbiui. Atsižvelgiant į kandidato amžių ir išsilavinimą, dalinį, brigadą ir pareigas galima rinktis, paaiškino O. Beževecas.

Pranešama, kad visoje Ukrainoje veikia 25 kariuomenės naujokų priėmimo centrai.