PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugpjūčio 3 d. 19:20

Ukrainos dronai smogė kariniam aerodromui ir naftos bazei Rusijoje

Lietuva

Asociatyvi Facebook nuotr.

Gabija LebednykaitėŠaltinis: ELTA


312617

Ukrainos bepiločiai orlaiviai nusitaikė į karinį aerodromą ir naftos bazę Rusijoje, šeštadienį pranešė gynybos šaltinis Kyjive, Maskvai pranešus, kad pavyko atremti naujausius oro išpuolius.

Kyjivas pastaruoju metu suintensyvino atakas iš oro Rusijos teritorijoje, sakydamas, kad vykdo smūgius, keršydamas už bombardavimus, su kuriais Ukraina susidūrė nuo Rusijos įsiveržimo prieš daugiau nei dvejus metus.

„Praėjusią naktį dronai iš Ukrainos saugumo tarnybos skriejo Morozovsko aerodrome Rostovo srityje“, kuriuose buvo laikomi orlaiviai ir valdomos aviacinės bombos, teigė šaltinis.

„Ukrainos dronai atliko puikų darbą, pataikydami į aviacijos šaudmenų sandėlį“, – pridūrė šaltinis.

Vien per šią savaitę Rusija į Ukrainą paleido daugiau nei 600 valdomų oro bombų, pranešė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Rusijos koviniai lėktuvai turi būti naikinami ten, kur jie yra, visomis efektyviomis priemonėmis. Smogti Rusijos aerodromams taip pat yra gana teisinga", – socialiniuose tinkluose sakė jis.

Rusijos pareigūnai nekomentavo teiginių apie sunaikintą aerodromo, tačiau vietos gubernatorius Vasilijus Golubevas per „Telegram“ sakė, kad valdžia Morozovsko rajone įvedė nepaprastąją padėtį.