PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Alfa2024 m. Spalio 14 d. 19:10

Ukrainos ambasados griežtina saugumo priemones dėl masinių pranešimų apie jų užminavimą

Pasaulis

Andrij Sybiha. EPA-ELTA nuotr.

Stasys GimbutisŠaltinis: ELTA


323857

Ukrainos užsienio reikalų ministras Andrijus Sybiha davė nurodymą sugriežtinti saugumo priemones, kai daugiau kaip 60 šalies diplomatinių institucijų užsienyje gavo anoniminių pranešimų apie pastatų užminavimą ir šis skaičius toliau didėja.

Tai sakoma Ukrainos užsienio reikalų ministerijos pranešime, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

Pažymima, jog diplomatai glaudžiai bendradarbiauja su priimančiųjų šalių teisėsaugininkais ir valdžios institucijomis, kad prireikus būtų atliktos saugumo patikros. Kai kuriais atvejais diplomatinės institucijos užsienyje turėjo laikinai nutraukti konsulinių paslaugų teikimą piliečiams, kuris buvo atnaujintas iškart po patikrų.

URM atsiprašė už nepatogumus ir patikino, kad piliečių saugumas jai yra prioritetas.

Žinyba pabrėžė, kad masinė anoniminių pranešimų apie užminavimą banga niekaip nepaveikė Ukrainos diplomatinės sistemos ir institucijų užsienyje veiklos; darbas tęsiamas įprastu režimu ir visos iškeltos užduotys atliekamos visa apimtimi.

Užsienio reikalų ministerija palaiko kontaktą su Ukrainos teisėsaugos ir žvalgybos institucijomis, užsienio partneriais, stengiasi išsiaiškinti koordinuotos anoniminių grasinimų bangos aplinkybes ir tikslą bei jos organizatorius, pabrėžiama pranešime.

Kaip anksčiau rašė „Ukrinform“, pirmadienį teisėsaugininkai tikrina anoniminius pranešimus apie valstybinės valdžios ir vietos savivaldos institucijų bei kitų objektų užminavimą.

Policija neatmeta, kad taip priešas bando destabilizuoti situaciją Ukrainos regionuose ir šiuo tikslu rengia informacines-psichologines specialiąsias operacijas.