PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugpjūčio 1 d. 15:40

Ukrainoje gyvenantis politikas iš Rusijos opozicijos išgyveno drono ataką

Pasaulis

Ilja Ponomariovas. Facebook nuotr.

Jūras BarauskasŠaltinis: ELTA.LT


312378

Rusijos opozicijai priklausantis politikas Ilja Ponomariovas buvo sužeistas, kai jo tremties vietą Ukrainoje atakavo bepilotis orlaivis.

Buvęs žemutinių Dūmos rūmų Maskvoje narys I. Ponomariovas ketvirtadienį socialiniuose tinkluose rašė, kad tai jau penktas toks išpuolis, kurį jam teko patirti.

Vietos žiniasklaidoje pasirodė ligoninėje gulinčio I. Ponomariovas žaizdomis nusėtu veidu ir sukruvintu kaklu nuotrauka.

Ukrainos policija paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje matyti apgriautas privatus trijų aukštų namas Kyjivo regione, bei pranešė apie porą sužeistųjų, tačiau I. Ponomariovo konkrečiai neįvardijo. Abu nukentėjusieji gydomi Kyjivo ligoninėje, teigiama policijos pranešime.

I. Ponomariovas Dūmos nariu buvo nuo 2007 m. iki 2016 m. Jis buvo vienintelis parlamento narys, balsavęs prieš Ukrainos Juodosios jūros Krymo pusiasalio aneksavimą 2014 m. kovą.

Po to, kai 2016 m. persikraustė gyventi į Ukrainą, jis dalyvavo tremtyje veikiančiose Rusijos opozicijos organizacijose, ragindamas Rusijoje pradėti ginkluotą sukilimą. Dėl to gimtinėje prieš jį buvo pradėtas teismo procesas dėl išdavimo. Šiuo metu I. Ponomariovas taip pat turi ir Ukrainos pilietybę.