PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Liepos 29 d. 19:12

Ukrainoje atstatyta beveik 900 nuo karo nukentėjusių medicinos įstaigų

Pasaulis

Karas Ukrainoje / Facebook

ELTA.LTŠaltinis: ELTA.LT


311844

Ukrainoje atstatytos 884 medicinos įstaigos, iš kurių 523 visiškai, o 361 – iš dalies. Taip teigia Sveikatos apsaugos ministerijos spaudos tarnyba.

„Įvairiuose Ukrainos regionuose atstatytos 884 medicinos įstaigos. Iš jų 523 atstatytos visiškai, o 361 – iš dalies. Tai medicinos įstaigos išlaisvintose teritorijose, taip pat tos, kurios patyrė nedidelę žalą, pavyzdžiui, buvo išdaužyti langai, suniokoti stogai, apgadinti fasadai ir panašiai“, – sakoma pranešime.

Pažymima, kad daugiausia įstaigų atkurta Charkivo, Kyjivo, Mykolajivo, Dniepropetrovsko ir Černihivo srityse.

Sveikatos apsaugos ministerija pažymi, kad per daugiau nei dvejus metus plataus masto karo Ukrainoje metus priešas padarė žalos 1 642 medicinos įstaigoms, o dar 214 sugriovė. Daugiausia nuostolių patyrė medicinos įstaigos Mykolajivo, Dniepropetrovsko, Kyjivo, Charkivo, Černihivo, Donecko, Chersono ir Zaporižios srityse.

Be to, Rusijos kariuomenė apgadino 188 greitosios medicinos pagalbos automobilius, sunaikino 261 transporto priemonę ir pasisavino dar 125.

Sveikatos apsaugos ministerija pabrėžia, kad rusai kasdien apšaudo medicinos infrastruktūros objektus, atakuodami ligonines, klinikas, poliklinikas ir gimdymo namus, todėl neįmanoma saugiai priimti ir suteikti būtiną medicininę pagalbą, o medicinos sistema patiria papildomą spaudimą.

Kaip pranešė „Ukrinform“, Ukraina iš savo partnerių gavo daugiau kaip 1 600 medikams skirtų amunicijos komplektų.