Ukrainiečių gastronominės klajonės Joniškio rajone

Joniškis
Etaplius.lt Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Šįkart leidžiamės su karo pabėgėliais į gastronomines klajones Joniškio rajone. Tikslas – įminti šakočio gamybos mįslę ir paragauti gomuriui neįprastų liofilizuotų skanumynų.

Šiauliuose apsistoję ukrainiečiai sako į neįprastą kepinį – šakotį – atkreipdavę dėmesį, tačiau ragavo ne visi. Smalsesni jau buvo skanavę, tačiau suko galvą, kaip jis kepamas, kad viduje lieka skylė. Tiesa, dažnas pripažino, kad Stupurų bendruomenės kepami šakočiai skoniu primena Ukrainoje kepamus vaflius ir turi nepaprastą naminio gaminio aurą.

Svečių nuostabą sukėlė liofilizuoti vaisiai, daržovės ir sūriai. Niekas apie juos nebuvo girdėjęs, todėl džiaugėsi atrasta naujove.

Karo pabėgėliai sako, kad tokios išvykos padeda pažinti svečios šalies kultūrinį pavedą, o potyriai nukelia į išsiilgtą tėviškę, mat sukelia prisiminimų ir aliuzijų.