PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Liepos 18 d. 12:58

Ukraina teigia tebekovojanti kairiajame Dnipro upės krante

Pasaulis

Ukraina teigia tebekovojanti kairiajame Dnipro upės krante.Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo nuotr.

Viljama SudikienėŠaltinis: ELTA


310189

Ketvirtadienį Ukraina pranešė, kad jos gynybinės pozicijos aplink Krynkų kaimą kairiajame Dnipro upės krante pietinėje Chersono srityje sunaikintos, bet operacijos ten tęsiamos.

Kariuomenės atstovas komentavo padėtį po Ukrainos žiniasklaidos pranešimų, kad kariuomenė pasitraukė iš nesaugaus placdarmo kaime kairiajame upės krante, itin pykdžiusio Maskvą.

„Ukrainos gynybos pajėgos ir toliau vykdo kovines misijas kairiajame Dnipro upės krante, taip pat ir Krynkų rajone“, – per valstybinę televiziją sakė kariuomenės atstovas Dmytro Lychovijus. „Tačiau tiesa, kad dauguma pagrindinių Ukrainos karių pozicijų šiame kaime buvo visiškai sunaikintos dėl intensyvios, kombinuotos, ilgalaikės priešo ugnies“, – pridūrė jis.

Rusija dar vasarį tvirtino, kad jos pajėgos išvarė Ukrainos karius iš kaimelio, kuriame kadaise gyveno apie 1000 žmonių, o prezidentas Vladimiras Putinas pabrėžė, kad jį dabar kontroliuoja Maskva.

D. Lychovijus ketvirtadienį sakė, kad per Rusijos atakas Krynkai virto griuvėsiais. „Tai nebėra gyvenvietė. Tai vieta, kurioje iš esmės neįmanoma išlaikyti gynybos“, – sakė jis, tačiau pridūrė, kad „be Krynkų, turime ir kitų placdarmų, kovinis darbas kairiajame Dnipro upės krante tęsiasi“.

2022 m. vasarį įsiveržusios Rusijos pajėgos užėmė dalį Chersono srities, bet Ukrainos kariuomenė tų pačių metų lapkritį atkovojo srities sostinę. 2022 m. pabaigoje Kremlius paskelbė aneksavęs Chersono sritį, Rusijos pajėgos kitame Dnipro krante toliau nuolat apšaudo Chersono miestą.