PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Spalio 10 d. 08:06

Ukraina teigia sunaikinusi dronų saugyklą Rusijos pietuose

Pasaulis

Karas. Youtube stop kadras.

BNSŠaltinis: BNS


323032

Ukraina trečiadienį pranešė, kad jos pajėgos sunaikino Rusijos pietiniame Krasnodaro regione esantį karinį objektą, kuriame buvo laikomi šimtai atakos dronų.

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose, kurie esą buvo nufilmuoti tame regione, nakties danguje matyti didelis ugnies kamuolys.

Ukrainos kariuomenė per „Telegram“ pranešė, kad „atakavo „Shahed“ dronų saugojimo bazę netoli Oktiabrskio Rusijos Krasnodaro krašte (...); ten buvo laikoma apie 400 atakos dronų“.

„Sunaikinus „Shahed“ dronų saugojimo bazę, gerokai sumažės Rusijos okupantų galimybės terorizuoti civilius Ukrainos miestuose ir kaimuose“, – priduriama pranešime.

Krasnodaro regionas yra į rytus nuo Rusijos aneksuoto Krymo pusiasalio prie Juodosios jūros, maždaug už 150 km nuo Ukrainos kontroliuojamų fronto zonų.

„Shahed“ yra Irano sukurtas dronas kamikadzė. Juos Maskva plačiai naudoja per pustrečių metų trunkančią invaziją į Ukrainą.

Rusija nepakomentavo Ukrainos kariuomenės pranešimo.

Krasnodaro krašto vietos valdžios institucijos pranešė, kad Oktiabrske kilo gaisras sandėlyje ir kad ugnis apėmė apie 800 kvadratinių metrų plotą.

„Preliminariais duomenimis, nukentėjusiųjų nėra“, – platformoje „Telegram“ nurodė Krasnodaro operatyvinis štabas.

Likviduoti gaisro buvo pasitelktos ugniagesių komandos. Aplinkinė teritorija buvo aptverta, nes užsidegė netoliese esanti augmenija, sakoma pranešime.