REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Birželio 19 d. 15:01

Ukraina teigia sulaikiusi informatorių, kuris buvo užverbuotas pažinčių platformoje

Pasaulis

Freepik.com nuotr.

Jūras BarauskasŠaltinis: ELTA.LT


305590

Ukraina trečiadienį pranešė sulaikiusi vyrą, kurį rusų agentai užverbavo internetinių pažinčių platformoje ir kuris mėgino perduoti Maskvai įslaptintus duomenis apie Ukrainos kariuomenę.

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) pranešė, kad buvo sulaikytas Kremliui simpatizuojantis šiaurės rytų Charkivo miesto gyventojas. Jis buvo užverbuotas platformos „Telegram“ pranešimų paslaugos „pažinčių pokalbių svetainėje“, pridūrė tarnyba.

„SBU paėmė vyriškio telefoną, kuriuo įtariamasis naudojosi bendraudamas su savo „draugužiu“ iš Rusijos ir fotografuodamas karinius objektus“, – savo pranešime nurodo SBU.

Tarnybos teigimu, Rusija planavo šių duomenų pagrindu rengti tikslinius išpuolius ir Charkivo – antrojo pagal dydį Ukrainos miestą – puolimą.

„SBU pareigūnai informatorių sulaikė nusikaltimo vietoje, kai šis fotografavo specialiąsias Ukrainos karių transporto priemones“, – pridūrė saugumo tarnyba. Pranešime teigiama, kad įtariamajam gresia aštuoneri metai kalėjimo.

Nuo 2022 m. vasario, kai prasidėjo rusų pajėgų invazija, karo talžomos šalies prokuratūroje pradėta tūkstančiai baudžiamųjų bylų dėl kolaboravimo su Maskva.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA