PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Pasaulis2024 m. Spalio 23 d. 20:09

Ukraina paskelbė apie priverstinę evakuaciją iš rytinio Borovos miesto

Pasaulis

Lagaminas / Alfa.lt

EtapliusŠaltinis: ELTA


325562

Ukrainos valdžios institucijos paskelbė apie privalomą vaikų ir jų šeimų evakuaciją iš Charkivo regiono Borovos miesto, kur Rusijos pajėgos žengia į priekį.

Naujas raginimas civiliams gyventojams bėgti iš miesto, kuriame prieš karą gyveno apie 5 000 žmonių, rodo, kad Ukrainos gynyba silpsta.

„Atsižvelgiant į saugumo situaciją, priimtas sprendimas priverstinai evakuoti vaikus su šeimomis iš Charkivo regiono Borovos miesto“, – pranešė Kyjivo institucijos.

Maskvos pajėgos Charkivo regione, kuris ribojasi su Rusija, buvo nustumtos atgal praėjus keliems mėnesiams po jų įsiveržimo 2022 metų vasarį, tačiau pastaruoju metu jos pasiekė tam tikrą pažangą.

„Evakuacija į saugius regionus įvyks per 60 dienų. Evakuacijai vykdyti bus įkurtas priėmimo ir surinkimo centras“, – sakoma pranešime apie numatomą evakuaciją.

Visame plačiame rytų Ukrainos fronte nepakankamai aprūpintos ir mažiau ginkluotos šalies gynybos pajėgos užleidžia pozicijas Rusijos kariuomenei, ypač pramoniniame Donecko regione.

Donecko regiono gubernatorius anksčiau sakė, kad buvo išvežti visi vaikai iš pafrontės miesto Myrnogrado, o netoliese esančiame transporto mazge Pokrovske – pagrindiniame Rusijos puolimo taikinyje – liko tik kelios dešimtys vaikų.

Ukrainos Raudonasis Kryžius trečiadienį apkaltino Rusijos pajėgas sugriovus vieną iš organizacijos biurų Kurachovės mieste Donecko regione.

Tuo tarpu Zaporižios srities, kurią Kremlius teigė aneksavęs kartu su Donecku ir dviem kitomis, valdžia trečiadienį pranešė, kad per drono ataką žuvo du 40 ir 73 metų vyrai.

Pietinėje Chersono srityje 66 metų moteris ir 39 metų vyras žuvo per Rusijos apšaudymą dviejuose kaimuose ant Dniepro upės kranto priešais Rusijos kontroliuojamą teritoriją, sakė gubernatorius Olegas Prokudinas.

Živilė Aleškaitienė (AFP)