PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugpjūčio 4 d. 15:44

Ukraina nuskandino Rusijos povandeninį laivą ir smogė aerodromui

Pasaulis

Karas. / (Asociatyvi) Telegram nuotr.

EtapliusŠaltinis: BNS


312649

Per pastarąją parą Ukraina nuskandino Rusijos povandeninį laivą ir smogė Rusijos aerodromui, pranešė pareigūnai.

Rusijos teigimu, Ukrainos dronai taip pat pataikė į gyvenamąjį namą, žuvo vienas žmogus.

Nuo liepos Ukraina vykdo daugiau dronų atakų, Kyjivui spaudžiant sąjungininkus leisti naudoti Vakarų jau suteiktus ginklus prieš taikinius Rusijos gilumoje. Vakarų sąjungininkės, ypač JAV, iki šiol tam priešinasi, baimindamosi, kad tai gali priartinti jas prie tiesioginio konflikto su Maskva.

Šeštadienį Ukraina smogė Rusijos „Kilo“ klasės povandeniniam laivui ir priešlėktuvinių raketų divizionui S-400 Maskvos okupuotame Krymo pusiasalyje, teigiama Generalinio štabo pranešime.

Oro gynybos sistema buvo sukurta siekiant apsaugoti Kerčės sąsiaurio tiltą – svarbų logistikos ir transporto mazgą, aprūpinantį Rusijos kariuomenę.

Raketinių pajėgų daliniai ir karinis jūrų laivynas apgadino keturis oro gynybos sistemos „Triumf“ paleidimo įrenginius.

Ukrainos gynybos pajėgos taip pat Sevastopolio uoste atakavo Rusijos Juodosios jūros laivyno povandeninį laivą „Rostov na Donu“, sakoma pranešime. Po smūgio povandeninis laivas nuskendo.

Generalinis štabas taip pat patvirtino, kad ukrainiečių pajėgos smogė Morozovsko aerodromui Rostovo srityje po to, kai pradėjo masinį dronų antskrydį prieš Rusiją.

Per smūgius buvo pataikyta į amunicijos sandėlius, kuriuose buvo laikomos valdomos aviacinės bombos. Operaciją vykdė Ukrainos saugumo tarnyba, Vyriausioji žvalgybos valdyba (GUR) ir Gynybos ministerija, sakoma pranešime.

Tuo metu Belgorodo srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas pranešė, kad ankstų sekmadienio rytą Šebekine per Ukrainos drono smūgį į daugiabutį žuvo moteris. Pasak jo, ukrainiečių dronai taip pat apgadino keletą kitų miesto pastatų.

V. Gladkovas teigė, kad nuo praėjusios dienos per Ukrainos apšaudymą ir dešimtis dronų smūgių srityje buvo sužeisti aštuoni civiliai gyventojai.

Pastaruoju metu Ukraina vykdo daugiau tolimojo nuotolio dronų atakų, nukreiptų prieš Rusijos karinę infrastruktūrą, įskaitant aerodromus ir naftos saugyklas. Analitikai teigia, kad toks suintensyvėjimas yra būtinas, jei Ukraina nori sumažinti Rusijos karinius pajėgumus.